Sorg og glæde: Prins William fylder 35 år
Prins William fylder 35 år. Foto: Paul Grover/AFP
Den britiske prins kan fejre sin 35-års fødselsdag den 21. juni, som er cirka to måneder inden 20-års-dagen for prinsesse Dianas tragiske død.

Prins William er nu tættere på de 40 år end de 30.

Onsdag den 21. juni kan den britiske prins nemlig fejre sin 35-års fødselsdag.

Prinsen, hvis fulde navn er William Arthur Philip Louis, er nummer to i arvefølgen til den britiske trone efter sin farmor, dronning Elizabeth på 91 år, og sin far, prins Charles på 68 år.

Han voksede op i den engelske hovedstad, London, sammen med sine forældre, prins Charles og prinsesse Diana, og sin lillebror, prins Harry, indtil forældrene blev skilt i 1992.

Da prins William var 15 år, og prins Harry var 12, mistede de to brødre deres mor, som blev erklæret død efter en trafikulykke i Frankrigs hovedstad, Paris, den 31. august 1997.

Morens tragiske død har efterladt de to med et blødende hjerte, og i et nyligt interview med magasinet GQ fra maj i år fortalte prins William, at han først fik mere ro og stabilitet, da han selv stiftede familie.

I dag bor han på Kensington Palace i hjertet af London med sin jævnaldrende kone, hertuginde Kate, og parrets to børn, prins George på snart fire år og toårige prinsesse Charlotte.

Prinsen og hertuginden, som dengang var borgerlig og hed Catherine "Kate" Middleton, mødte hinanden i 2001 på det skotske universitet University of St Andrews.

Her studerede han først kunsthistorie og senere geografi. Sideløbende har han også uddannet sig til helikopterpilot og har blandt andet arbejdet som redningspilot i ambulancetjenesten East Anglian Air Ambulance.

Prins William og hertuginde Kate blev kærester i 2003, men afbrød forholdet kortvarigt i 2007 for derefter at finde sammen igen.

I 2010 friede prinsen til hende under en ferie i Kenya, og året efter blev parret gift i Westminster Abbey i London.

/ritzau/FOKUS