Skidt finanslov for psykisk syge
Regeringen har kun et ganske beskedent løft til landets psykisk syge. Foto: Socialdemokraterne
Kun 217 millioner kroner mere til sindslidende i dagens finanslov. Trods løfter om det modsatte er pengene taget fra satspuljemidlerne.

Regeringen har kun et ganske beskedent løft til landets psykisk syge.

Og de 217 millioner kroner ekstra, som psykiatrien får tilført er taget fra samfundets svageste gennem satspuljemidlerne.

Det skriver dagbladet Information om den finanslov, som finansminister Bjarne Corydon (S) fremlægger i dag.

De nuværende regeringspartier var ellers stærkt kritiske over for VKO-flertallets prioritering af somatiske sygdomme frem for psykiatrien.

Hverken sundhedsminister Astrid Krag (SF) eller socialminister Karen Hækkerup (S) har ønsket at kommentere Informations oplysninger.

Men de Radikales psykiatriordfører Liv Holm Andersen siger:

"Vi er i en økonomisk krise, og det ville være optimistisk at tro, at vi kunne inddrage ret mange nye initiativer allerede på den sammen finanslov, men dermed ikke være sagt, at vi ikke stadig har samme mål," siger hun til Information.

Formanden for Dansk Psykiatrisk selskab, Jeanett Bauer, kalder det en dårlig undskyldning, at der ikke er råd.

"Vi er med på, at der ikke er mange penge i kassen, men hvad med at man begyndte at kigge på, hvor meget det koster at betale overførselsindkomster til langtidssygemeldte og førtidspensionister, der faktisk kunne være blevet behandlet," siger Jeanett Bauer til Information.