Skat vil kulegrave 140.000 person-sager
Skatmyndighederne vil tjekke folk, der eksempelvis har haft mistænksomme pokerindtægter, pensioner, ejendomshandler og lønbonusser. Foto: Colourbox
Vil undersøge danskere, som de mistænker, har forsøgt at gemme penge af vejen for skattevæsenet i skattely lande.

140.000 privatpersoner og 40.000 virksomheder bliver nu kulegravet af Skat.

De mange berørte har nemlig haft så mistænkelige udbetalinger til lande med ingen eller lav skat, at myndighederne ønsker at kigge dem efter i sømmene. Det skriver DR.

"Vi har allerede fået et provenu på 200 millioner kroner i kassen, og forventer minimum at hente 1-2 milliarder i alt," siger direktør i Skats afdeling for økonomisk kriminalitet, Johnny Schaadt Hansen til tv-stationen.

Det er Projekt Money Transfer, der har givet Skat adgang til oplysninger om transaktioner mellem 25 danske banker og banker i 50 skattelande i årene fra 2004 til 2009.

Og der er ikke tale om småpenge i forbindelse med de 4,5 million overførelser foretaget i løbet af de undersøgte fem år. Samlet set er der sendt penge ud af landet for i alt 7.000 milliarder kroner.

Skat har efter et år slået fast, at de 6.000 milliarder vedrører lovlige forretninger, og nu er det de sidste overførsler på 1.000 milliarder, der skal undersøges nærmere.

"Jeg er forundret over, at omfanget er så stort, men er tilfreds med, at vi nu kommer til bunds i sagerne," siger skatteminister Thor Møger Pedersen (SF) til DR.

Sagerne vedrører typisk virksomheder, der udbetaler løn og bonus fra andre lande, uden at de indberetter skat, uregistrerede virksomheder og sort økonomi samt skattepligtssager med falsk fraflytning med videre.

Der er cirka 100 mand ansat på Money Transfer-projektet.

Kilde: DR