Sidste nyt om hittehunden: Derfor blev Kai forladt
Kai, som han så ud, da han ensom sad tøjret på stationen. SPCA
Den charmerende hund, der er blevet hele Skotlands kæledægge, er offer for en fejlslået hundehandel.

Der er igen nyt i sagen om den charmerende hund Kai, der er blevet hele Skotlands kæledægge, efter vovsen blev forladt på en togstation i byen Ayr, hvor man fandt den stående bundet ved siden af en kuffert med dyrets personlige ejendele.

Den skotske avis Daily Record har løst mysteriet: Kai skulle have været solgt til en kvinde, som sælgeren havde sat stævne på togstationen. Men hun fortrød - ifølge kvinden fordi hunden slet ikke var identisk med den, hun havde fået stillet i udsigt af sælgeren.

LÆS OGSÅ: Hittehund fundet på togstation

Kvinden hedder Fin Rayner, og man må da sige, at det er ganske modigt af hende at give sig til kende i sagen, som i den grad har ramt medierne - ikke kun i Skotland.

Men det gør hun altså, og hun fortæller, at hun med sin datter var taget til Ayr for at købe hunden for små 4000 kroner - men Kai var slet ikke den, hun havde set et foto af i salgsannoncen.

- Jeg kunne med det samme se, at der var noget galt med hunden. Jeg sagde, at jeg gerne ville gå en lille tur med den, og så krævede han et depositum på 150 pund (godt 1500 kroner). Så så jeg ham stikke af i sin bil. Jeg ringede til ham og sagde, han skulle komme tilbage efter sin hund. Men han kom aldrig, siger Fin Rayner til Daily Record.

LÆS OGSÅ: Hittehunden Kai: Nu vil alle have ham

Hun gjorde nu de ansatte på stationen opmærksomme på, at hunden tilhørte en anden, hun bandt den til gelænderet og tog hjem igen med sin datter.

Hvad med mig og min datter, hvad med det, vi måtte gå igennem? Jeg sagde det til nogen, og sikrede mig, at hunden var i trygge hænder, undskylder hun sig med.

Den skotske dyreværnsorganisation SPCA har siden taget sig kærligt af Kai - der ifølge kvinden før hed Pluto. Der er blevet samlet masser af penge ind til hunden, der har brug for en øjenoperation. Og SPCA er blevet kontaktet af et hav af mennesker - også fra fjerne lande - der ønsker at adoptere den nu meget berømte hanhund.