Sex med veninden: Så mange har prøvet det
Spekulerer du på, om din kæreste på et tidspunkt har haft sex med sin ven eller veninde? Der er en ret stor chance for, at svaret er ja. Foto: Scanpix/Modelfoto
Hvor mange danskere har haft sex med en ven eller veninde?

Du kender garanteret din bedste ven eller veninde rigtig godt. Men ved du også, hvordan de er i sengen? Og har du overvejet at finde ud af det?

Mere end hver tredje dansker kan faktisk svare ja til at kende en ven eller veninde på den mest intime måde. En rundspørge, som analysebureauet Wilke har foretaget for Avisen.dk blandt 1.004 repræsentativt udvalgte danskere, viser nemlig, at 36 procent af danskerne har haft sex med en ven eller veninde.

Mænd og sjællændere har mest venne-sex

Hvis du overvejer, om din kæreste mon på et tidspunkt har været en tur under dynen med en i vennekredsen, er der altså en ret stor chance for, at svaret er ja.

Især hvis din kæreste er af hankøn. Blandt mændene er det nemlig næsten hver anden, der på et tidspunkt har haft et intimt forhold til en veninde eller ven. Blandt kvinderne er det lidt over hver fjerde.

Rundspørgen afslører også, at sex mellem venner foregår hyppigst på Sjælland, mens jyder og fynboer er knap så flittige til at hoppe i seng med en fra vennekredsen.

Og så viser den, at flest yngre danskere under 50 år har prøvet det.

Flest mænd forelsker sig i veninden

At flere mænd end kvinder betragter venner som potentielle partnere i sex og kærlighed kommer også til udtryk på andre måder.

For eksempel har langt flere mænd end kvinder har været forelsket i en i vennekredsen, skrev Avisen.dk for nyligt på baggrund af en lignende rundspørge.

Det har psykolog Cleoh Søndergaard, som blandt andet arbejder med familierådgivning og parterapi, en forklaring på.

- Når vi møder et nyt menneske, er kvinder generelt hurtigere til at zoome sig ind på, hvad det er for en relation, end mænd. Det er meget normalt, at man bevidst eller ubevidst overvejer, om den her person er en, man kunne forestille sig at have sex med eller blive kærester med, men kvinder er tit hurtigere til at beslutte sig, mens mænd holder mulighederne åbne i længere tid, sagde hun til Avisen.dk i forbindelse med artiklen om forelskelse.

Om rundspørgen:

Analysebureauet Wilke har på vegne af Avisen.dk spurgt 1.004 repræsentativt udvalgte danskere:

Har du nogen sinde haft sex med en ven/veninde?

  • Ja - 36 procent
  • Nej - 64 procent

Kvinder:

  • Ja - 28 procent
  • Nej - 72 procent

Mænd:

  • Ja - 44 procent
  • Nej - 56 procent