10 grunde til, at kvinder bør have mere sex
Der er mange gode grunde til, at du burde dyrke meget mere sex. (Foto: Foto: Scanpix/Modelfoto)
Mangler du en undskyldning for at have mere sex? Her får du 10.

Egentligt burde god sex jo være en belønning i sig selv. Men hvis du alligevel mangler nogle gode grunde til at tage din partner i hånden og hoppe under dynen, så læs med her.

Et godt sexliv har nemlig nogle fordele for dit helbred og dit humør, som du måske ikke har overvejet.

  1. Du sover bedre efter sex. Der er en grund til, at mange lægger de frække aktiviteter lige inden sengetid. Når du har sex, bliver der nemlig udløst hormoner i din krop, som både gør, at du nemmere falder i søvn - og at din søvn bliver dybere.
  2. Sex er godt for din blære. Mange kvinder kommer i løbet af livet til at lide af inkontinens - men det kan forebygges med træning. Og ifølge sundhedssiden WebMD træner sex de helt rigtige muskler.
  3. Sex reducerer stress. Sex beroliger nervesystemet og sænker blodtrykket - så hvis du er nervøs inden en eksamen eller jobsamtale, eller har haft en dårlig dag, kan en tur i kanen gøre underværker.
  4. Sex træner din hjerne. En undersøgelse viser en sammenhæng mellem et aktivt sexliv og aktiviteten i neuroner i den del af hjernen, som har med hukommelsen at gøre. Det er vigtigt at holde hjernen i form - og det kan sex hjælpe med.
  5. Sex gør dig mindre syg. Regelmæssig sex er godt for dit immunsystem, og kan faktisk slå forkølelsesvirus og lignende ned. I hvert fald har undersøgelser vist, at unge med et aktivt sexliv har bedre immunforsvar. Faktisk har undersøgelser endda vist, at sex kan reducere risikoen for brystkræft hos kvinder. Der er dog også den mulighed, at unge med godt helbred blot dyrker mere sex end andre.
  6. Sex gavner dit parforhold. Det er ikke så overraskende, at sex knytter dig tættere til din partner. En orgasme udløser hormoner i din krop, som fører både til mere positive følelser for din sexpartner, og at du bliver mere tilbøjelig til at åbne op og fortælle personlige ting til ham eller hende, viser en undersøgelse. Hvis I oven i købet nusser eller ligger i ske bagefter, er effekten endnu større.
  7. Sex er naturens panodil. Sex kan ifølge WebMD lindre for eksempel hovedpine og smerter i ryggen og benene.
  8. Sex hjælper med at få styr på menstruationen. Det kan faktisk både hjælpe dig med at få en mere regelmæssig cyklus, gøre menstruationsperioden kortere, og reducere kramper og menstruationssmerter - hvis du altså har sex under den månedlige blødning.
  9. Sex er sjov motion. Med de rette stillinger træner du din smidighed og muskler, du måske ikke normalt træner - og så forbrænder man jo også kalorier ved at rulle rundt på lagenerne. Ganske vist er en løbetur mere effektiv, men mon ikke de fleste synes, den er knap så sjov.
  10. Sex får dig til at se yngre ud. For et par år siden konkluderede et studie, at midaldrende mænd og kvinder, som har sex mindst tre gange om ugen, ser fem-syv år yngre ud end deres mindre senge-aktive jævnaldrende. Det skyldes, at et aktivt sexliv booster blodcirkulationen, så din hud bliver pænere, og frigiver væksthormoner, som holder huden elastisk.
via Listen To News