Se listen: Flere royale er aktive på sociale medier
Prinsesse Madeleine deler løbende billeder af sit arbejde og familien på sin Facebook-profil. Foto: Maja Suslin/TT/AFP
Prinsesse Madeleine er aktiv på de sociale medier, og flere andre royale deler også billeder og opdateringer med deres følgere og fans.

Flere europæiske kongehuse har de seneste år kastet sig over de sociale medier, hvor royale fans kan få et indblik i kongefamiliernes officielle begivenheder.

Få gange får brugerne på de sociale medier også et glimt af, hvordan livet som kongelig ser ud bag facaden, og flere prinser og prinsesser har også taget de sociale medier til sig, hvor de deler en smule ud af deres privatliv.

Svenske prinsesse Madeleine er en aktiv bruger af Facebook, hvor hun løbende deler billeder fra sit royale arbejde, mens der også flere gange sniger sig billeder af prinsessens lille familie ind.

På sin bryllupsdag sendte hun blandt andet en sød hilsen til sin mand, Chris O'Neill, mens hun også for nylig delte en fødselsdagshilsen til sønnen prins Nicolas.

I Norge deler kronprinsesse Mette-Marit også ud af sine oplevelser på sin officielle Facebook, mens hun også i perioder er en flittig bruger af Twitter.

Derudover deler kronprinsessen også sociale medier med sin mand, kronprins Haakon, og parret kan findes på Twitter under navnet "Det kongelige hoff".

På billeddelingsmediet Instagram har fyrstinde Charlene af Monaco over 9000 følgere, og her deler hun løbende smukke billeder af sit royale arbejde og andre hyggelige stunder.

Også Marie-Chantal, der er gift med Grækenlands tidligere kronprins Pavlos, er aktiv på Instagram, hvor hun lader sine mere end 100.000 følgere få et indblik i sit private liv ved at dele alt fra familiebilleder til feriesnapshots.

Hendes datter, Maria-Olympia, er ligeledes aktiv på billeddelingsmediet, hvor hun særligt deler billeder af familien, sig selv og veninderne.

Flere britiske royale er også selvstændigt repræsenteret på de sociale medier, hvor både prins Andrew, der dog ikke har været aktiv i flere år, prins William og dronning Elizabeth har Twitter-profiler, der primært er dedikeret til dem selv.

Britiske prinsesse Eugenie har heller ikke kunnet holde sig fra de sociale medier, og på Pinterest, der er et netværk med fokus på deling af fotos, har hun delt flere inspirationscollager.

/ritzau/FOKUS