Sass til Thorning: Læg PET-papirer frem
Sass til Helle: Læg alt frem Foto: Mik Eskestad / POLFOTO
Nye oplysninger om overvågning af Henrik Sass (S) får ham til at bede statsministeren om at lægge alt frem i sagen om sikkerhedsgodkendelse.

Både Venstre og Henrik Sass Larsen (S) opfordrer statsministeren til at lægge den PET-rapport frem, som punkterede Sass Larsens ministerdrømme.

Det skriver b.dk

"Jeg beder inderligt om at få fremlagt den rapport, som lå til grund for, at jeg ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt. Det må være i alles interesse. Jeg skal hele tiden forholde mig til nye oplysninger og rygter. Jeg skal stå og forsvare og forklare det hele. Det er helt urimeligt. Derfor må de fremlægge det grundlag, der er," siger Henrik Sass Larsen til b.dk.

TV2 erfarer, at toppolitikeren blev telefonaflyttet i mere end to måneder. Samtidig var det inden det famøse møde med en rocker i Køge.

"Hvis jeg gennem to måneder er blevet overvåget og aflyttet, vil det så sige, at PET-medarbejdere har aflyttet mine samtaler med andre ledende politikere? Det synes jeg egentlig er ret bekymrende. Som politisk ordfører har jeg jo drøftet mange spørgsmål med andre ledende politikere om væsentlige og fortrolige emner. Det må også være interessant at vide for de andre socialdemokrater, som jeg har snakket med i den periode," fortæller Henrik Sass til b.dk.

Den øverste chef for PET, justitsminister Morten Bødskov, ønsker ikke at kommentere sagen over for b.dk.

"Det har han sikkert ikke. Men jeg synes alligevel, at man skulle hoste op med de her papirer om min sikkerhedsgodkendelse. Igennem de to måneder, hvor jeg er blevet aflyttet, må jeg have ført adskillige telefonsamtaler med Morten Bødskov. Så det må også være i hans interesse," siger Henrik Sass Larsen til b.dk.

Han undrer sig dog over, hvem der har godkendt aflytningen.

"Hvem har givet godkendelse til det her? Er det PET? Er det Justitsministeriet? Den tidligere regering? Domstolene? Hvem har godkendt det her? Det er meget interessant. Vi har vel ikke tradition for i det danske demokrati, at efterretningstjenesterne aflytter politikerne," spørger han ifølge b.dk.

Kilde: b.dk