S erkender: Vi fik ikke tænkt alt igennem
Ledighedskøen er et økonomisk mere sikkert sted for mange ledige. Det er ikke smart, erkender Socialdemokraterne. Jens Dresling
Det kan ikke betale sig for tusindvis af ledige at sige ja til korttidsansættelser. En stor fejl, erkender Socialdemokraterne.

"Jeg anerkender til fulde problemet, men jeg har simpelthen ingen løsning."

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen.

Reaktionen kommer, fordi kringlede dagpengeregler kan tvinge flere tusind ledige til at takke nej til job af kortere varighed op mod årsskiftet.

Problemet er, at hvis de mister dagpengeretten efter 1. januar 2013, så får de ikke del i regeringen og Enhedslistens forlængelse af dagpengeperioden.

Det er ikke alt man tænker igennem

Leif Lahn Jensen forklarer, at han har fået problemet bekræftet af embedsfolkene i Beskæftigelsesminsteriet og han har drøftet det med Mette Frederiksen (S).

Og socialdemokraten er dog ikke stolt af, at det ikke kan betale sig for de ledige at forsøge job.

"Det er ikke alt, man tænker igennem," konstaterer han, og tilføjer:

"Det strider jo også imod, hvad vi går og siger om, at man skal finde sig et arbejde. Så vi er selvfølgelig trætte af, at det får sådan nogle konsekvenser, at man er tvunget til at sige nej til kortere job."

Sæt lid til finansloven

Der er altså ikke pt. udsigt til, at regeringen retter op på problemet.

Men i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger kan der ske ting og sager, lyder det fra arbejdsmarkedsordføreren.

"Jeg vil selvfølgelig tage den her problemstilling med, når vi skal diskutere dagpenge igen."

"Hvis det ender med, at man laver en finanslov med Enhedslisten og der sker noget på dagpengeområdet, så bliver det her måske irrelevant. For så kan det være, at der er lavet en eller anden aftale."

Enhedslisten og SF ønsker begge, at dagpengeperioden bliver forlænget yderligere i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger.

Derimod har Helle Thorning-Schmidt og De Radikale meldt ud, at det bliver svært at finde penge til det formål.

Godt 3.000 personer vurderes af a-kasserne til at miste retten til dagpenge hver måned fra 1. januar 2013.