S-bagland raser over Sass: Han fortjener at få en ordentlig gang høvl
Henrik Sass Larsen (S) bør gå af som gruppeformand, mener Malene Busk, kandidat til regionsrådet i Nordjylland for Socialdemokratiet Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Socialdemokratiets bagland er rasende på Henrik Sass Larsen efter hans udtalelser om, at medlemsdemokratiet i partiet er illusorisk og ikke eksisterende.

Flere medlemmer i Socialdemokratiets bagland udtaler nu kraftig kritik af gruppeformand for partiet på Christiansborg, Henrik Sass Larsen.

Han skader partiet og må trække sig fra posten som formand for folketingsgruppen, lyder det fra flere sider i Ekstra Bladet.

- Han burde ikke kunne være gruppeformand på Christiansborg, og han fortjener at få en ordentlig gang høvl for det her, så han kan blive sat på plads, siger tidligere rådmand og LO-formand i Aarhus Torben Brandi Nielsen,der har været medlem af Socialdemokratiet i tæt på 50 år til Ekstra Bladet.

Kritikken kommer efter Information mandag bragte citater fra Henrik Sass Larsen givet i et interview givet i et universitetsspeciale fra 2016. Her siger Sass:

“De politiske partier er jo udformet og designet i en tid, hvor at man ikke havde noget fornuftigt at foretage sig i sin fritid og i stedet for gik til møder og forsamlinger og foredrag og hvad ved jeg, og som er lavet til at vedligeholde et eller andet illusorisk demokrati, som alligevel ikke eksisterer.”

Også i Nordjylland er kritikken alvorlig. Malene Busk, kandidat til regionsrådet i Nordjylland for Socialdemokratiet, siger til eb.dk.

- Jeg mener ikke, at Sass kan være vores gruppeformand, så jeg mener, at han bør gå af. Han har slet ikke forstået, hvad vores parti handler om, siger hun.

Lignende hård kritik kommer også fra tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og nuværende kandidat på Lolland, Kasper Roug, samt S-lokalformand i Struer Christen Birkebæk.