Ritt revser Helle Thorning-Schmidt
Ritt Bjerregaard efterlyser en mere klar profil for Socialdemokraterne. Foto: Carsten Snejbjerg/Arkiv / POLFOTO
"Vi var nødt til at tænke over, hvad det egentlig vil sige af være socialdemokrat her efter 00'erne," lyder det fra Ritt Bjerregaard.

Endnu et valgnederlag burde give anledning til alvorlige refleksioner over det socialdemokratiske projekt, men den opgave har man svigtet. Sådan lyder den skarpe kritik nu fra en af partiets tidligere spidser - Ritt Bjerregaard - i Information.

Folketingsvalget gav trods statsministerposten et katastrofevalg til Socialdemokraterne, og der har ikke været fremgang for partiet siden 1998.

Ritt Bjerregaard mener ikke, at man har brugt tiden til at tænke over hvad der skal gøres.

"Vi var nødt til at tænke over, hvad det egentlig vil sige at være socialdemokrat her efter 00'erne. Der var en voldsom interesse for projektet, og ledelsen blev smaskfornærmet. Nu ser det ikke ud til, at tiden er blevet brugt af andre til at reflektere over, hvad Socialdemokratiet er og skal være - og det forskrækker mig," siger hun til Information.

Politisk ordfører Magnus Heunicke konstaterer at det ikke er første gang, Ritt Bjerregaard er klar med sine analyser af Socialdemokratiet

"Ritt er altid velkommen og kommer også denne gang med meget relevante råd, og hun er altid god i sine analyser," siger han til Newspaq.

Socialdemokraterne mødes i dag til kongres i Aarhus