Rammer det dig? 730.000 danskere i pensions-klemme
Næsten trekvart million danskere sparer så lidt op til pension, at de kan se frem til en tilværelse som fattige pensionister. Foto: Scanpix / Modelfoto
Især danskere på overførselsindkomst risikerer at få problemer i alderdommen.

En stor del af danskerne risikerer at stå med en så tynd pensionsopsparing som ældre, at de vil være afhængige af offentlig hjælp ud over folkepensionen. Det skriver Finans.dk.

Mere end hver tredje dansker mellem 30 og 59 år, svarende til 732.000 personer, sparer nemlig for lidt op, når man ser på en tiårig periode. Og det er de samme personer, som hvert år indbetaler for lidt, viser ATP.

Det er især arbejdsløse og andre på overførselsindkomst, som ikke får sat penge nok ind på pensionsordningen - sandsynligvis fordi de ikke har råd. Det samme gælder gruppen af lavtlønnede.

- Det er ikke overraskende, at nogle i bunden ikke sparer nok op. Mere interessant er det i gruppen med de næstlaveste indtægter. De kan i enkelte år spare nok op, men de kan ikke fastholde det over en 10-årig periode. Det kan antyde, at de i perioder har gode job, men i andre perioder har dårlige job eller slet ikke noget arbejde, siger Torben Tranæs, som er økonomisk vismand og forskningsdirektør hos SFI - det nationale forskningscenter for velfærd, til Finans.dk.