Qvortrup: Skattesag skader Venstres spidser
Skattesagen kan få alvorlige konsekvenser Lars Løkke Rasmussen og resten af Venstre-toppen. Foto: KRABBE, LARS / POLFOTO
Venstre kan komme i større problemer, hvis flere i partiet kendte til forholdene om Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Selvom Troels Lund Poulsen i går valgte at gå på orlov, fordi hans relation til Helle Thorning-Schmidts skattesag er belastende for partiet, så har forløbet allerede ødelagt meget for det liberale parti.

"Skaden er under alle omstændigheder sket. Der kommer en undersøgelseskommission, hvor vi må forvente at de ledende politikere - herunder Lars Løkke Rasmussen - vil blive indkaldt, og det er belastende uanset, om der er noget at skjule," siger politisk kommentator Henrik Qvortrup til Newspaq.

Han mener kun, at orloven kan tolkes om en ordre fra Venstres top, som i disse dage gør alt for at få manet sagen til ro.

"For Venstre er øvelsen lige nu at isolere denne sag til at handle om en spindoktor, som har været for langt fremme i bussen, samt en politiker, som måske har kendt til det her. Man kæmper virkelig for, at folk skal få et indtryk af, at det er noget der kommer fra Venstres top," siger Qvortrup.

Hvis det senere i forløbet kommer frem, at Venstres top har kendt til forholdet, hvor Troels Lund Poulsens spindoktor forsøgte at lække fortrolige oplysner til Ekstra Bladet, vil det være en kæmpe katastrofe for partiet.

"Så er vi ude i en gigantisk skandale, og det er jo det, som Venstre-toppen med alt magt forsøger at forhindre for øjeblikket," slutter Henrik Qvortrup.