Prins på ski boltrer sig i sneen
Prins Daniel havde forladt sin hustru og datter en enkelt dag til fordel for en skitur med skolebørn. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix/AP
Den svenske prins Daniel spændte skiene på fødderne til fordel for svenske skolebørn.

Barnelatter, ski og sne var i centrum, da svenske prins Daniel slog et slag for en mere aktiv livsstil på pisterne ved Hammarbybacken syd for Stockholm.

Sammen med skolebørn fra alle fjerdeklasser i området susede han torsdag rundt på de sneklædte svenske pister som et led i det svenske skiforbunds nye satsning "Alla på Snö".

Alla på Snö er en svensk landsdækkende begivenhed, hvor børn i fjerdeklasse får tilbuddet om gratis at prøve alle de aktiviteter, man kan i løbet af en enkelt dag på et svensk skisportssted.

Under besøget besøgte prinsen repræsentanter fra blandt andet det svenske skiforbund, Hammarbybacken, det svenske friluftsselskab og Djurgårdens IF Alpin for at diskutere konceptet.

For de børn der ikke selv har ski og støvler, udlåner det svenske skiforbund gratis udstyr til alle, der har lyst til at prøve kræfter med de kolde fjelde.

Alla på Snö er sat i søen for at hjælpe flere mennesker til at opleve glæden ved sne og ski og for at få folk til at leve en mere aktiv livsstil.

Newspaq