Prins om forældrerolle: Jeg er blevet mere følsom
Prins William og hertuginde Kate med sønnen George mellem sig og datteren Charlotte i barnevognen. Foto: Matt Dunham/AP
Prins William fortæller, hvordan han er blevet mere følsom af at blive far.

Når folk får børn, finder de pludselig ud af, at verden er fyldt med farer, der truer deres elskede guldklumper. Det er i hvert fald tilfældet for 33-årige prins William, der er far til prins George på to år og prinsesse Charlotte på otte måneder.

Han fortæller nu i et interview, hvordan faderrollen både har givet ham mere perspektiv på livet og grå hår af at bekymre sig på børnenes vegne.

- Underligt nok er jeg meget mere følsom end normalt. Jeg plejede aldrig at blive oprørt eller at bekymre mig, men nu fylder de mindste ting lige pludselig mere. Man bliver påvirket af alt det, der sker rundt omkring i verden som far, siger han i et uddrag fra en dokumentar om prins Charles ifølge britiske Daily Express.

- Alting bliver sat i perspektiv, fordi du indser, hvor værdifuldt livet er. Bare ideen om ikke at være der til at se dine børn vokse op og den slags, fortæller den rørstrømske prins.

Dokumentaren, som hertugen af Cambridge udtaler sig i, handler om 40-året for prins Charles' velgørenhedsfond, og William kommer derfor også ind på, hvordan det filantropiske arbejde spillede en rolle i hans egen opvækst.

- Jeg kan huske, at min mor og far tog os med til velgørenhedsorganisationer for at vise os, hvad der sker rundt omkring. Og jeg tror, at det er vigtigt at se et bredt udsnit af livet fra en ung alder, så man kan få noget perspektiv. Du kan ikke bare leve i et palads, det er vigtigt, at du kommer ud og ser, hvad der virkelig sker i verden, fortæller William, der selv er dybt involveret naturbeskyttelse.

/ritzau/FOKUS