Prins Henriks gode ven: Jeg savner ham
Her ses Kjeld Hillingsø og hustruen Birgitta ankomme til mindehøjtidligheden for prins Henrik i Christiansborg Slotskirke. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det er ved at gå op for Kjeld Hillingsø, at vennen prins Henrik ikke er her mere.

Prins Henriks jagtkammerat og ven gennem mange år, pensioneret generalløjtnant og tidligere forsvarchef Kjeld Hillingsø, siger til TV 2, at han tror, at prins Henrik ikke havde forestillet sig den hyldest, han, og dermed kongefamilien, blev tildelt.

Kjeld Hillingsø var en af de 200 særligt indbudte, som tog afsked med prins Henrik ved en mindehøjtidelighed i Christiansborg Slotskirke 19. februar.

Siden mindehøjtideligheden har den pensionerede generalløjtnants følelser omkring hans vens død ændret sig, fortæller han til TV 2:

- Det savn, man allerede frygtede, det kryber jo ind på én. Hvor Henrik var, var der fest og farver. Han ringede mig en gang imellem op og spurgte, om jeg havde lyst til et eller andet. Det er begyndt at gå op for mig nu, at den opringning får jeg aldrig mere, siger Kjeld Hillingsø til tv-stationen.

En temperamentsfuld og generøs prins

Prins Henrik døde 13. februar på Fredensborg Slot og dagen efter beskrev 82-årige Kjeld Hillingsø sin jævnaldrende ven som temperamentsfuld, hyggelig, generøs og glad:

- Han havde et udmærket temperament, så en gang imellem ramte vi sammen, så det slog gnister. Men øjeblikket efter var han god igen. Han var en god ven, når han kom her i huset, fortalte Kjeld Hillingsø til Ritzau og tilføjede:

- Han var aldrig selvhøjtidelig, men han ytrede absolut sine egne meninger. Og så var det mest karakteristiske ved ham, at han havde en meget veludviklet humoristisk sans.

Kjeld Hillingsø giver prins Henrik en stor del af æren for, at fransk kultur og gastronomi er blevet udbredt i Danmark.