Politisk opbakning til spærring af hjemmeside
Det er ikke censur, når en hjemmesiden allofMP3.com skal spærres, mener De Radikale, SF og Dansk Folkeparti. Enhedslisten kalder det et indgreb i ytringsfriheden.

Læs også
Tele2 skal spærre netadgang til musiktjeneste
Link til All of MP3

Det er ikke tale om censur, når internetudbyderen Tele2 bliver tvunget til at lukke for adgangen til hjemmesiden allofMP3.com. Det mener flere medieordførere på Christiansborg efter den principielle dom om den russiske hjemmeside, hvor man for små penge kan købe et helt musik-album.

Internetudbydernes brancheorganisation kalder dommen et udtryk for censur. Men det argument holder ikke, mener De Radikales medieordfører:

»Vi må tage rettens ord til efterretning, og der er ikke tale om censur. Vi lukker også et værtshus, hvis de ikke overholder spiritusbevillingerne. Vi skal se internettet som et sted, hvor der drives forretning og derfor et sted, hvor loven skal overholdes,« siger Simon Emil Ammitzbøll (RV).

Han bakkes op af SF?s medieordfører Holger K. Nielsen, som efterlyser klarere regler på området.

»Dommen reflekterer, at vi har brug for internationale aftaler omkring internettet. Jeg bryder mig ikke om, at man lukker hjemmesider, men jeg mener ikke, der er tale om censur,« siger Holger K. Nielsen.

I Dansk Folkeparti hæfter man sig ved, at det ifølge dansk lovgivning er ulovligt at downloade musik uden copyright.

»Som udgangspunkt må vi slå hårdt ned på alle hjemmesider, som tilbyder ulovlig musik på internettet. Men jeg mener omvendt, at det kan være en glidebane for, at alle der har noget imod en bestemt hjemmeside, kan få stoppet den,« siger Louise Frevert.

Enhedslisten kritiserer lukningen af hjemmesiden og kalder det et indgreb i ytringsfriheden.

»Det er en glidebane, som vil føre til mindre ytringsfrihed, fordi internettet bliver mere lukket og ikke frit for alle. Det er klart, at pædofile og terrorister skal holdes ude, men det skal ske efter domstolsafgørelse, ikke efter et skøn fra politiet, om en given hjemmeside er lovlig,« siger Enhedslistens medieordfører, Per Clausen.