Politiforbund: Aftale giver færre betjente

Ny politisk aftale tvinger politiet til at effektiviserer for over en milliard på fire år, hvilket giver færre betjente, siger forbundet.
Politiet får flere penge til bandeindsatsen, videoovervågning ved grænsen og belastede boligområder.
Politiet får flere penge til bandeindsatsen, videoovervågning ved grænsen og belastede boligområder. Foto: Politiet

Politiet frygter for færre betjente til Hr. og Fru Danmark, fordi der skal effektiviseres for over en milliard på fire år.

En ny politiaftale på Christiansborg opruster indsatsen mod ghetto-områder og bandemedlemmer, men pengene skal komme fra effektiviseringer i politiet. Derfor tror Peter Ibsen, formand for Politiforbundet, at der kommer færre betjente på gaden.

"Der kommer ikke til at stå politi på hvert gadehjørne. Politiets synlighed bliver derimod mindre, også i årene fremover," siger Peter Ibsen til Newspaq.

Allerede næste år skal politiet finde knap en kvart milliard kroner i egne rækker. I 2015 lyder kravet om effektiviseringer på knap en halv milliard kroner.

"Det er et udtryk for landets økonomiske situation, hvor vi kommer til at bære vores byrde, men alligevel er det langt fra prangende," fortæller formanden for politiforbundet.

Han tror dog nok, at politiet skal finde de ekstra penge, selvom det betyder færre betjente i beredskab og på gaden.

Det er regeringen, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti, som har indgået et nyt politiforlig over de næste fire år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.