Grænseaftale vedtages endeligt
Lars Løkke har utallige gange været ude at dementere alle forlydender om, at Danmark overtræder forpligtelserne til EU. I dag bliver den bredt omtalte grænseaftale vedtaget. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Så lukker bommen ned for aftalen om øget kontrol ved grænserne i det ganske land og den bliver endeligt vedtaget.

Ingen havde ventet andet - men oppositionens forsøg på at bremse regeringens lukning af grænserne blev i dag forkastet af folketinget.

Derfor mangler der nu kun et gummistempel fra Finansudvalget, før grænseaftalen kan gennemføres. Det vil ske klokken 12.

Oppositionen havde ellers håbet på, at deres forslag om at droppe grænseplanen blev gennemført.

Men det blev nedstemt. Kun 50 folketingsmedlemmer stemte ja, og det er som bekendt ikke nok på Borgen, hvor 90 er det magiske tal.

Socialdemokraterne er ikke overraskende utilfredse.

"Konklusionen på det forløb, vi har været igennem med regeringen, er, at det er et meget uskønt forløb, som fra regeringens side har været præget af en helt ekstrem grad af inkompetence," udtaler Morten Bødskov (S) til Newspaq.

Den øgede grænsekontrol ved de danske grænser er blevet kritiseret fra flere sider. Både Tyskland og EU-Kommissionen mener, det kan blive et tilbageskridt for den frie bevægelighed i Europa og overskride Schengen-aftalen.

"Tilbage står jo bare en regering, som har skabt konflikter med vores naboer og er i kæmpe problemer i forhold til hele den her aftale," siger Bødskov til Newspaq.

EU har på forhånd varslet, at man vil følge Danmark med en lup, når forslaget skal gennemføres. De tror, at forslaget vil bryde hele seks forskellige EU-aftaler, skriver Berlingske i dag.