Politiet efterlyser denne "farlige" mand: Mistænkt for at true drenge
Foto: Østjyllands Politi
Politiet mener, at den 23-årige mand, der er blevet efterlyst onsdag, er farlig og muligvis bevæbnet.

Østjyllands Politi efterlyser en 23-årig mand efter et knivstikkeri på Randersvej i Aarhus tirsdag aften. Politiet betragter ham som farlig og mener, at han muligvis er bevæbnet.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse onsdag.

Den 23-årige mand er mistænkt for at have stukket en 36-årig mand med en kniv. Derudover mener politiet, at han har truet tre drenge også med kniv.

Politiet ser med stor alvor på episoderne og er nu i gang med at efterforske og stykke forløbet sammen. Her hører politiet meget gerne fra borgere.

- Vi har efterlyst vores mistænke i forbindelse med en hændelse i går aftes (tirsdag, red.).

- Vi vil rigtig gerne i kontakt med borgere, der måtte ligge inde med viden om, hvor vores mistænkte befinder sig eller har set ham i forbindelse med hændelsen i går, lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard.

Den 23-årige mand stoppede først ifølge politiet tre drenge på 14 år, der var på vej hjem fra fodbold, ved Veri-centret på Frijsenborgvej.

Han bad drengene om hjælp til at finde sin bil. Men da drengene sagde, at de skulle hjem, skal den 23-årige mand have truet dem en kniv.

Han sagde, at han ville stikke dem, hvis de ikke fulgte med og hjalp ham. Det skete omkring klokken 23.21.

Herefter forsøgte manden at stoppe tilfældige bilister for at få adgang til deres bil, hvilket ikke lykkedes.

Til slut på parkeringspladsen ved Shell og Q8 - tæt på McDonald's på Randersvej - skal manden have forlangt at få bilnøglerne af tre personer, der lige var steget ud af en bil.

Da de tre nægtede af aflevere nøglerne, skal den 23-årige formodede gerningsmand have truet med at slå dem ihjel. Han stak desuden ud efter den ene - den 36-årige mand - som han ramte i armen.

Bagefter flygtede han fra gerningsstedet.

Den 23-årige mand beskrives som dansk af udseende, almindelig af bygning og omkring 182 centimeter høj med en tatovering på venstre side af halsen.

Han var iført mørkeblå jeans, sorte Nike-sko og en grå striktrøje med teksten "GAP" på maven.

Politiet er meget sikre på, at det er den rette mand, som er efterlyst. Hvordan politiet er kommet frem til det, vil vicepolitiinspektøren vil ikke uddybe.

Politiet kan kontaktes på 114, hvis man ser den efterlyste mand eller har set noget til episoderne tirsdag aften.

/ritzau/