Politiet beroliger: "Børnelokker" er harmløs
Manden virkede mistænkelig, men han ville i virkeligheden bare bede børnene om at stoppe med at drille ham. Scanpix - modelfoto
I Farum behøver børn og voksne ikke længere være urolige.

Så er freden genoprettet i Farum. Ifølge Lokalavisen.dk har Nordsjællands Politi identificeret den mand, som flere gange har kontaktet børn i alderen otte til 12 år i Stavnsholt-området og tilbudt dem slik.

LÆS OGSÅ: Forældrenes frygt: Børnelokker på spil i Farum

Det viser sig, at manden ikke havde de skumle hensigter, som man frygtede. Ifølge politiet følte han sig simpelthen drillet af nogle børn, blandt andet fordi han halter og ser lidt "mistænkelig" ud.

Politiet forklarer, at han derfor prøvede at få kontakt til børnene ved at tilbyde dem slik, så han kunne fortælle dem, at de skulle holde op med at drille ham.

Har lovet at stoppe

Nordsjællands Politi har nu haft en præventiv snak med den pågældende mand, fortæller Mogens Mogensen, der er leder af lokal efterforskning hos Nordsjællands Politi, til Lokalavisen.dk.

- Han kan kan godt forstå, at det virker en smule mistænkeligt, det har han gjort, og at børnene er blevet skræmt. Manden er i en situation, hvor han ikke husker så godt, og han har lovet at stoppe med det, siger Mogens Mogensen.

LÆS OGSÅ: Ni-årig dreng: Blev forfulgt af to mænd

Efterforskningslederen opfatter selv manden som totalt harmløs. Der er ingen grund til at frygte ham, lyder budskabet.

Det er politiets skøn, at den pågældende mand står bag mindst fem episoder, hvor børn er blevet skræmt af hans ret anderledes adfærd. Politiet vil dog ikke afvise, at der også er en anden mand på spil.

Politiet tager nu kontakt til Furesø Kommune, som så kan orienterer de lokale skoler og forældre om situationen.