Pligten kalder: Her er dronningens første opgave efter hofsorg
Der var plads til smil, da prins Henrik blev bisat fra Christianborg Slotskirke i København tirsdag 20. februar. Dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsse Mary er sammen igen 11. marts. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)
En middag på Fredensborg Slot bliver dronning Margrethes første dag på jobbet efter ferie og sorg efter prins Henriks død.

Militærfolk der skal modtage hæder bliver de første dronning Margrethe møder på sin første arbejdsdag, når hun vender tilbage på arbejde efter hofsorgen over prins Henrik.

Det skriver Ekstra Bladet.

Dronningens første arbejdsdag er 11. marts, søndag i næste uge, og her vil hun sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltage i en hæderstegnsmiddag på Fredensborg Slot, hvor prins Henriks urne er nedsat i haven.

Her får militærfolk, der har tjent i enten hæren, søværnet og flyvevåbnet i 25 år og deraf er modtagere af hæderstegnet, lov til at møde toppen af aristokratiet. I år er de inviterede officerer fra forsvaret og flyvevåbnet, skriver Ekstra Bladet.

Dronningen rejste traditionen tro på vinterferie mandag 26. februar. Og traditionen tro er ferien privat, og hun opholder sig derfor på et hemmeligt sted.

Tidligere har dronningen holdt vinterferie i Norge. Her har hun før været på skiferie med dronning Sonja af Norge.

Imens hun er på ferie er kronprins Frederik regent i Danmark.