Økonom: Ingen penge i opgør med regioner

Man kan godt fyre politikerne i regionerne, men også ekspert skal have løn, påpeger ekspert i sundhedsøkonomi.
Der er ikke de store penge at spare ved at nedlægge regionerne, vurderer sundhedsøkonom.
Der er ikke de store penge at spare ved at nedlægge regionerne, vurderer sundhedsøkonom. Foto: www.colourbox.com

Der er ingen økonomiske grunde til at lade staten drive sundhedsvæsnet frem for de fem regioner.

Så klar er meldingen fra Jakob Kjellberg, sundhedsøkonom fra Dansk Institut for Sundhedsvæsen.

"Et statsligt drevet sygehusvæsen, som de har i Norge og til dels i England, har ikke en bedre økonomisk styring. Der er ikke mindre budgetunderskud end i det nuværende danske system," siger han til Newspaq.

Reaktionen kommer efter en uge, hvor regeringspartiet Venstre med statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen har lanceret et opgør med regionerne, som driver landets sygehuse.

I dag er det kommet frem i Jyllands-Posten, at Venstre formentlig ønsker at opbygge tre nye sygehusfællesskaber omkring universitetshospitalerne i København, Århus og Odense. Detaljerne ventes fremlagt på partiets sommergruppemøde i Rønne fredag middag.

Men de store besparelser bliver det altså formentlig ikke til, vurderer sundhedsøkonomen.

"Man kan godt fjerne nogle politikere, det er jo et politisk valg, hvordan man vil strukturere det. Man skal bare huske på, at der kommer nogle andre ledere i stedet for, hvad enten det er indirekte valgt politikere eller eksperter. Men de skal jo også have løn og sekretariatsbistand," påpeger han.

"Hvordan det netto vil gå op, det afhænger selvfølgelig af, hvordan man præcist gør det. Men ledelse vil der altid være, og en eller anden form for politik kontrol af en sektor, der bruger over ti procent af vores samlede økonomi vil der altid være," slutter Jakob Kjellberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.