Ny stor vragdel fra AirAsia-flyet er fundet
Indonesisk politi om bord på et af de skibe, der deltager i jagten på vraget af et Airasia-fly, der søndag forsvandt. Redningshold har søndag opdaget en femte stor vragdel på havbunden, oplyser redningstjenesten. Foto: Achmad Ibrahim/AP
Redningshold har i Javahavet fundet en femte vragdel, der menes at være fra et forsvundet fly.

Endnu en stor genstand, der formodes at være en vragdel fra et forsvundet passagerfly, er blevet fundet på havbunden i Javahavet.

Det oplyser chefen for redningstjenesten Fransiskus Bambang Soelistyo søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Med den nyeste opdagelse er i alt fem store objekter blevet lokaliseret i havet, da man tidligere via sonarbilleder har spottet store vragdele på 30-50 meters dybde ud for Borneos kyst.

Flyet af typen Airbus A320-200 forsvandt over Javahavet for en uge siden, da det var på vej fra den indonesiske by Surabaya til Singapore med 162 mennesker om bord.

Dårlige vejrforhold har besværliggjort eftersøgningen af vraget og personerne om bord på flyet.

Meget tydede på, at redningsmandskabet søndag ville få bedre arbejdsbetingelser, men et uvejr holder stædigt fast i området. Derfor har redningstjenesten været nødt til at aflyse en planlagt dykkermission, der skulle have hjulpet eftersøgningen i havet, fortæller Soelistyo.

Ingen overlevende er fundet, og man har de seneste dage været i gang med at forberede begravelser af de første bjærgede lig.

Mindst 31 personer er bjærget efter ulykken.

/ritzau/Reuters