Nordsø-regning splitter regeringen
SF, De Radikale og Socialdemokraterne fandt hinanden i tårnet på Amager. Men nu sætter en gammel aftalen om Nordsøolien en kile mellem SF og De Radikale. Foto: cpcopenhagen.dk
SF og De Radikale er vidt uenige om Nordsø-aftalen og den regning, som staten ender med, når alt skal ryddes op.

Regeringspartierne slås om rimeligheden af en megaregning til danskerne for oprydningen efter olieeventyret i Nordsøen.

Det kommer nemlig til at koste skatteyderne dyrt, når Mærsk og andre selskaber er færdig med at bore i Nordsøen. Ifølge Jyllands-Posten kan staten ende med en regning på 40 milliarder kroner.

De Radikale mener, at det er fornuftigt, fordi staten så kan sørge for, der bliver ryddet ordentligt op - men det er noget sludder, mener regeringspartneren SF.

Staten kan jo bare føre tilsyn, siger SF's klimaordfører Steen Gade.

"Det er meget mere rigtig, at virksomhederne selv lægger penge fra til en oprydningspulje. Virksomhederne skal selv gøre det," siger han til Newspaq.

Regeringen er i gang med at se Nordsøaftalen efter i sømmene. Steen Gade mener ikke, at aftalen er god nok.

"Serviceeftersynet føre forhåbentligt til, at almindelige danskere kan få mere ud af den olie, som ligger i Nordsøen," fortæller han.

Han erkender uenigheden med De Radikale, men glæder sig dog over, at den radikale klima- og energiminister Martin Lidegaard og så ser behovet for et eftersyn af aftalen.

"Det er logisk, at vurderingen af aftalen er forskellig, men vi er enige om, at der er sket så meget siden, at aftalen blev indgået, at den trænger til et eftersyn," slutter Steen Gade.