Nanna i ny update: Jeg er dybt taknemmelig
Nanna, som hun så ud, da hun var blevet overfaldet juleaften. Hun måtte på Rigshospitalets Traumecenter og behandles for bl.a. en flækket læbe, en udslået tand - hun fik 16 sting og blev limet i baghovedet. Privatfoto
Den unge kvinde, der blev udsat for overfald juleaften sammen med sin kæreste, er overrasket og rørt over alle de sympatierklæringer, hun har fået.

I går spredte fotoet af hendes forslåede ansigt sig som en ildebrand på Facebook.

I dag sidder Nanna Skovmand fra København og føler sig taknemmelig og overrasket over den enorme støtte, hun og kæresten Mads har fået, efter hun på Facebook og i flere medier fortalte om det overfald, som hun og kæresten var udsat for på Vesterbro i København juleaften.

- Vi er dybt taknemmelige og overraskede over alle de mennesker, der har sendt deres omsorg og varme ord. Og det rører os, at vi har sådan en stor opbakning. Vi ville gerne svare på alle de beskeder, folk sender til os. Men lige nu bruger vi meget tid sammen og vores familie, skriver Nanna Skovmand i en Facebook-update, som hun beder folk læse og dele.

Hun er ked af, at debatten kommer til at handle om de formodede gerningsmænds hudfarve.

LÆS OGSÅ: Efter overfaldet på Nanna: Kæmpe debat på Facebook

- At det kommer til at handle om racisme, bliver vi ked af, for det er ikke dér, fokus skal ligge. Det skal ligge i den forbrydelse, der blev begået. Når man handler så voldsomt og hadsk mod andre med så massiv en vrede, handler det nok mest af alt om, hvor forkert og udenfor man selv føler sig, skriver hun.

- De keder sig, er vrede, har ikke en vigtig funktion i samfundet er ikke integreret eller føler sig inkluderet, og de kan kun finde ud af at agere med vrede og vold! Det handler ikke om tro eller hudfarve, det handler om ikke at føle sig som en del af et fællesskab om ikke at VIDE hvad man selv skal gøre, for at blive en del af fællesskabet, skriver Nanna Skovmand, som også ville have skrevet det, hvis overfaldet var begået af danske drenge.

- Det handler ikke om racisme, men om hvad der får drenge til at gøre sådan, og fokus fremover burde være på, hvordan vi undgår vold i vores gader. Lige meget hvem der står bag, og hvem det går udover.