Gennembrud: Fem anholdt for overfaldet på Nanna
Billedet, som Nanna lagde på sin Facebook-side, gik Danmark rundt. Privatfoto
Henvendelser fra borgerne har været medvirkende til, at Københavns Politi i dag anholdt fem personer for overfaldet på Nanna Skovmand og hendes kæreste juleaften.

Tidligt i morges - omkring kl. syv - foretog efterforskere fra Københavns Politis Stationsenhed en anholdelse af fem personer i sagen om 23-årige Nanna Skovmand og hendes kæreste, der blev udsat for grov vold begået på Vesterbro julenat ved midnatstid.

- Jeg er SÅ lettet, siger Nanna Skovmand til Avisen.dk.

- Naturligvis er de anholdte uskyldige, ind til andet er bevist. Men jeg HÅBER, politiet har fat i de rigtige, så der kommer en afslutning på sagen.

Hun har netop fået den gode meddelelse, som Københavns Politi også omtaler i en pressemeddelelse, der blev sendt ud for kort tid siden.

Det er politiets efterforskning sammenholdt med henvendelser fra borgere, der har ført til anholdelserne. De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør, der forventes afholdt i dag, onsdag.

Vi er utrolig glade for alle de henvendelser vi har modtaget fra borgerne. Henvendelserne har bidraget til, at sagen er blevet belyst i en sådan grad, at vi har kunnet foretage anholdelser af de mistænkte personer. Vi takker derfor borgerne for deres hjælp, siger politikommissær Jesper Cederholm, Borgernær Kriminalitet City.

Slået med jernkæder

Nanna Skovmand skrev 2. juledag et langt indlæg på Facebook om det voldsomme overfald. Det blev kommenteret og delt af adskillige danskere.

Hun fortalte, at hun og kæresten juleaften kom gående på en gade nær Enghave Plads, da de blev opsøgt af da en ung fyr, som de synes virkede meget konfliktsøgende.

LÆS OGSÅ: Efter overfaldet på Nanna: Kæmpe debat på Facebook

Situationen spidsede til, og ifølge Nanna Skovmand eskalerede det, da den unge fyr helt umotiveret slog hendes kæreste i hovedet med en flaske. To-tre andre unge kom løbende fra en cykelkælder med den type jernkæder, man bruger til at låse scootere og motorcykler med. De sprang på Nanna Skovmands kæreste, der prøvede at forsvare sig, men faldt om på jorden.

Slået med kæder

Ifølge Nanna Skovmand prøvede hun nu at gribe ind, fordi hun var bange for, hvad der ville ske med kæresten, som ellers råbte, at hun skulle tage flugten.

Hun fortæller, at hun blev væltet om på jorden og blev slået med kæder i ansigtet. Først derefter forsvandt gruppen af unge.

Vidner kom til, og der blev ringet efter en ambulance og politiet. Kæresteparret kom til behandling på Rigshospitalets Traumecenter.

LÆS OGSÅ: Nannas overfaldsmænd stadig på fri fod

- Jeg har flækket min læbe helt over i to, op til næsen. 16 sting. Jeg har mistet en tand, to er slået løse, limet i baghovedet, og ellers en del knubs i resten af ansigtet. Jeg er så uforstående. Jeg sidder tilbage med en masse spørgsmål, hvorfor? Hvorfor os? Hvad er meningen med denne grove vold?, skrev Nanna Skovmand 2. juledag på sin Facebook-side.

Kæresten skrev på sin Facebook-side, at han ikke fik så mange skader, at han er okay, og at det gik værst ud over Nanna.