Mette Frederiksen: Er trist over overfaldet på Nanna
"Mit mål er derfor både færre ofre og færre kriminelle," skriver Mette Frederiksen i en Facebook-update, hvor hun ser tilbage på 2014 og ønsker godt nytår. Colourbox
Justitsministeren kommenterer på sin Facebook-side voldssagen fra Vesterbro i København, der i det seneste døgn har været meget omtalt.

Landets justitsminister lader nu også et par ord falde om voldssagen, der i det seneste døgn er blevet vildt debatteret på de sociale medier og rundt ved spisebordene i det ganske land.

I en update på sin Facebook-side skriver Mette Frederiksen (S) en kommentar til sagen om den unge kvinde Nanna Skovmand og hendes kæreste Mads, der har fortalt, at de juleaften blev slået ned på Vesterbro i København.

"Blir trist når et ungt par overfaldet juleaften," skriver Mette Frederiksen.

"Mit mål er derfor både færre ofre og færre kriminelle."

Nanna Skovmand skrev i går på Facebook-side, hvordan hun og hendes kæreste var blevet overfaldet og gennembanket med jernkæder juleaften på Vesterbro i København. Overfaldsmændene var ifølge Nanna Skovmand - og politiets signalement - angiveligt nogle unge indvandrer-drenge.

LÆS OGSÅ: Ung kvinde deler chok-foto: Jeg blev overfaldet juleaften

Dén oplysning er blevet kommenteret i stribevis af kommentarer og updates på Facebook.

Socialdemokraternes folketingskandidat på Vestegnen, Mattias Tesfaye, kommenterede tidligere i dag sagen på sin Facebook-side. Han kaldte overfaldet for "brutalt" og hæftede sig desuden ved, at Venstres Tina Nedergaard har skrevet i en tråd på det sociale medie, at overfaldsmændene skal smides ud af landet, og at lovgivningen måske bør laves om, hvis de er danske statsborgere, og de derfor ikke kan bortvises fra Danmark.

LÆS OGSÅ: Efter overfaldet på Nanna: Kæmpe debat på Facebook

"Det handler ikke om hudfarve"

Selv skriver Nanna Skovmand i en update på Facebook, at hun er ked af, at det "kommer til at handle om racisme."

- Det handler ikke om tro eller hudfarve, det handler om ikke at føle sig som en del af et fællesskab, om ikke at VIDE, hvad man selv skal gøre for at blive en del af fællesskabet! Mit ønske er, at de, som har gjort det her, selvfølgelig skal have deres straf, skriver Nanna Skovmand.

Overfaldet resulterede for hendes vedkommende i en flækket læbe og 16 sting. Endvidere mistede hun en tand, fik to slået løs, og hun måtte efterfølgende limes i baghovedet på Rigshospitalets Traumecenter.