Nævninge kunne ikke enes - ny retssag på vej mod Cosby
Efter 53 timer måtte juryen opgive at komme til en afgørelse i retssagen mod komikeren Bill Cosby. Foto: Lucas Jackson/Reuters
Anklager i retssag mod Bill Cosby vil prøve sagen mod skuespilleren igen, efter at nævningene opgav at enes.

En dommer i Norristown, Pennsylvania, siger lørdag, at man må opgive at nå frem til en afgørelse i sagen mod den amerikanske komiker Bill Cosby i denne omgang.

Nævningene har meddelt, at de er "håbløst" kørt fast og ikke kan nå til enighed, skriver flere internationale nyhedsbureauer. Derfor har dommeren erklæret sagen ugyldig.

Men det betyder ikke, at sagen mod den verdenskendte komiker er droppet.

Anklager Kevin Steele har på et pressemøde lørdag allerede meddelt, at anklagemyndigheden vil prøve sagen igen, og det ser de "frem til".

På spørgsmålet om, hvad en ny retssag vil koste, lyder Steeles svar:

- Man kan ikke sætte et prismærke på retfærdighed.

Hvornår en ny retssag kan begynde, er uvist.

Den 79-årige Bill Cosby står anklaget for tre tilfælde af overgreb, der hver kan give op til ti års fængsel samt en bøde på 25.000 dollar.

Cosby er anklaget for at have bedøvet og begået overgreb på Andrea Constand i 2004.

Men nævningene har efter fire dages votering ikke kunnet enes om at kende Cosby skyldig eller uskyldig i nogen af anklagerne.

Det var en skuffelse for de adskillige kvinder, som hævder at være blevet udsat for seksuelle overgreb af komikeren. Flere af kvinderne har været i retten hele ugen, hvor de har ventet på en dom.

Men selv om sagen med Andrea Constand nu er blevet erklæret ugyldig, står Cosby står over for mindst fire civile søgsmål fra mindst ti personer.

I alt har omkring 60 kvinder anklaget Cosby for at have udsat dem for seksuelle overgreb. Det har sat en stopper for den 79-årige skuespillers lange karriere.

Cosbys rolle som familiefaren Heathcliff Huxtable i 80'er-serien "The Cosby Show" gjorde ham kendt som "Amerikas far".

79-årige Cosby har i et radiointerview før retssagen sagt, at han håbede på at kunne genoptage sin karriere, når retssagen med Andrea Constand var overstået.

/ritzau/Reuters