Mystisk boligannonce: Sælger har aldrig turdet sove i huset
Det er et hus med udsigt. Men det er hverken kønt eller lækkert, erkender sælger. Foto: Danbolig Lemvig
Måske kan du få penge fra kommunens nedrivningspulje, skriver en ærlig ejendomsmægler på vegne af sælger om et hus der har udsigt over Limfjorden.

En ny trend med hyper-ærlige ejendomsmæglere synes at være på vej.

For nylig florerede en boligannonce med et hus, som blev beskrevet som både grimt og helt klart nedrivningsmodent. Nu har Danbolig i Lemvig sat et hus til salg, hvor sælger fortæller, at han aldrig har turdet sove i huset.

"Sælger har aldrig turdet overnatte i huset, og sælger det næsten en 1/2 mio. under den oprindelige købspris", skriver Danbolig blandt andet.

Huset ligger i Hygum mellem Lemvig og Harboøre, og i opslaget på Danboligs hjemmeside er det ikke just en perle, der dukker op.

Også det indrømmes i annoncen: "Vinduesrammerne er pilrådne - fugerne skriger efter mørtel og en dygtig murer, og taget tør vi overhovedet ikke udtale os om."

Annoncen indledes med ordene: "Indrettet med vindfang og det der berettiger til prisen - et halvpænt badeværelse m/brus - opholdsstue hvor trægulvet næsten er ødelagt af ulækkert løbesod fra skorstenen, der nu er fjernet".

Oveni kommer, at der lægges op til hårdt arbejde med husets førstesal. Her skal man være "indstillet på at bruge en masse knofedt", og det det store soveværelse og stuen, med loft til kip, kan "måske reddes".

Der sættes tyk streg under den påtrængende ærlighed i annnoncens sidste linje. Her står: "Måske kan du søge om støtte fra Lemvig Kommunes kondemneringspulje til nedrivningen, såfremt du følger vort råd!"

For de interesserede, så oplyses det også, at huset er på 125 kvadratmeter og koster 265.000 kroner - kontant!

Tæt på et firetal

Det er indehaver af Danbolig Lemvig, Jesper Andersen, der har forfattet teksten. Og det er gjort på opfordring fra sælger, fortæller han til Avisen.dk:

- Det er skrevet for at tage det fra en skæv vinkel. Det kunne give noget omtale, og det er godt nok. Men jeg gør det også for, at det kan fænge på min hjemmeside og måske give en fremvisning.

På en skala fra nul til fem giver Jesper Andersen husets beliggenhed "tæt på et firetal". Det gør han fordi huset ligger på en grund med udsigt ud over marker og fjord:

- Der er udsigt ud over Limfjorden med Agger og Thy i baggrunden, siger han og tilføjer:

- Der er ikke bopælspligt i Lemvig Kommune. Dermed er der mulighed for et sommerresidens.