Mystik om forsvundet fly
(opdt.) Et indonesisk fly med 102 mennesker om bord har været sporløst forsvundet siden mandag. Flyet udsendte tilsyneladende ikke nødsignal, og nu vurderer eksperter, at flyet kan være eksploderet i luften.

Mystikken breder sig i sagen om et indonesisk fly, der har været sporløst forsvundet siden mandag.

Flyet fra lavprisselskabet Adam Air med 102 mennesker om bord mistede radiokontakten til de indonesiske luftfartsmyndigheder, da det befandt sig over øen Sulawesi. Nu siger en højtstående luftfartsembedsmand, at flyet ikke som tidligere meddelt udsendte nødsignal, før det forsvandt fra radaren.
»Flyet rapporterede ikke om navigationsproblemer, problemer med flyets tilstand eller andre tekniske problemer,« siger Iksan Tatang til CNN.
To indonesiske flyeksperter vurderer derfor, at det er sandsynligt, at flyet kan være eksploderet i luften.

Til gengæld oplyser embedsmænd fra Singapore, der har langt bedre udstyr og teknik end i nabolandet Indonesien, at de registrerede et såkaldt ELBA-nødsignal mandag. To fly fra Singapore hjælper nu indoneserne med at lede efter det forsvundne fly, og den indonesiske flåde finkæmmer havet ud for Sulawesis kyster. Eftersøgningen er især koncentreret om tætte jungleområder, bjergene og farvandet mellem Sulawesi og Borneo, men voldsom storm og kraftig regn har flere gange bremset arbejdet. Og hvis teorien om, at flyet er eksploderet, holder stik, kan det gøre eftersøgningen endnu mere kompliceret.

I byen Manado, hvor flyet skulle have landet, venter frustrerede pårørende, og vreden og angsten stiger time for time.
»Der er gået tre dage, og vi vil bare gerne vide, hvad der er sket,« siger den 43-årige Selvi Kawengian til CNN.
Hans lillebror, kone og søn var om bord på det forsvundne fly.

Tirsdag blev eftersøgningen indstillet, da der indløb rapporter om, at flyet var fundet, og at 12 havde overlevet. Den historie viste sig dog at være det pure opspind, og den indonesiske regering har undskyldt for fejlen.
Præsident Susilo Bambang Yudhoyono har krævet en undersøgelse af forholdene på alle kommercielle fly i Indonesien.