Mistænkt fra skudopgør i Valby har meldt sig
En 35-årig mand har meldt sig selv til politiet. Manden mistænkes for at være impliceret i en banderelateret skudepisode. Foto: Colorbox.dk/free
En mand, som politiet sigter for medvirken til drabsforsøg, er dukket op hos politiet sammen med sin advokat.

En 35-årig mand, som politiet mener spillede en central rolle i en banderelateret skudepisode den 28. december på Valby Langgade i København, dukkede søndag morgen op hos Københavns Politi.

- Den mand, vi har søgt siden skyderiet den 28. december klokken 19 har meldt sig selv sammen med sin advokat, siger den centrale efterforskningsleder Kenneth Jensen, Københavns Politi.

Manden har været eftersøgt siden skudepisoden, hvor fem personer i en bil blev beskudt ved Langgade Station. Skuddene blev affyret fra en anden bil, og selv om der blev løsnet flere skud, blev ingen ramt.

Politiet mener, at skudepisoden hænger sammen med andre lignende episoder, som udspringer af et internt opgør omkring bandegrupperingen Brothas.

Den 35-årige er sigtet for medvirken til drabsforsøg. Han fremstilles søndag i grundlovsforhør, hvor politiet kræver ham varetægtsfængslet.

Han er den reelle bruger af den hvide BMW, hvorfra der blev skudt, og politiet mistænker ham for at have siddet ved rattet.

Politiet har efter skudepisoden opfordret ham til at melde sig, og det er det, der skete søndag morgen.

Skudepisoden i Valby skete i forlængelse af to andre skyderier den 10. og 15. december, der også fandt sted på åben gade. Også her blev der skudt mod biler uden at nogen kom til skade.

Det er ikke mere end et år siden, at København også var plaget af skyderier, der blev kædet sammen med et internt opgør i Brothas. Dengang handlede striden angiveligt om et røveri af en Mercedes til en værdi af knap 400.000 kroner.

/ritzau/