Mette F. tæller ned til valg: Ja, jeg har en liste klar
Mette Frederiksen (S) har et ministerhold klar, hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten. (Foto: Foto: DR)
I program på DR2 fortæller Mette Frederiksen, at hun har lavet en liste klar med mulige navne over de ministre, hun vil udpege, hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten.

Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat Mette Frederiksen har en liste klar med ministernavne, hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten efter næste folketingsvalg.

Det fortæller partiformanden i programmet ”Indefra med Anders Agger” på DR2 ifølge Berlingske, hvor journalist Anders Agger over nogle dage har fulgt partiformanden og blandt fået et indblik i folketingsvalgkampen.

- Ja, selvfølgelig. Nej, ja og nej. Det er virkelig noget af det allersværeste, for det kan være, det går godt. Det kan også være, det ikke går godt. Der kan ikke være et forkert valgresultat, for det er danskerne, der skal træffe den beslutning. Men det ville jo også være useriøst, hvis jeg ikke sad nu og forberedte mig på tiden efter et valg. Både form og indhold, siger Mette Frederiksen i programmet.

Til Anders Agger fortæller Mette Frederiksen, at hun ikke har ministerlisten på computeren. Den ligger et andet sted, men hvor den ligger, eller hvad den indeholder, vil hun ikke komme nærmere ind på.

Her er det nye ministerhold

Tilbage i oktober skrev Avisen.dk en analyse om Mette Frederiksens nye ministerhold, hvis der sker et regeringsskifte efter næste folketingsvalg, og Socialdemokratiet kan få parlamentarisk støtte til en etparti-regering.

I analysen, der er bygget på interview med en række socialdemokratiske folketingsmedlemmer, vurderes det, at Mette Frederiksen kommer på noget af en opgave, når ministrene skal udpeges.

Avisen.dk skrev, at der uden tvivl vil være gengangere fra ministerholdet under tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt (S) som blandt andre Henrik Sass-Larsen, Nicolai Wammen, Morten Bødskov, Mogens Jensen og Astrid Krag.

Men der vil også være nye ansigter på holdet, og det vurderes, at integrationsordfører Mattias Tesfaye, socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil, skatteordfører Jesper Petersen og EU-ordfører Peter Hummelgaard vil være at finde på listen.

En af udfordringerne for Mette Frederiksen bliver at samle nok kvinder på sit hold, da Christine Antorini og Kirsten Brosbøll, som begge var selvskrevne til en ministerpost, er ude af dansk politik.

Se hele listen her med bud på Mettes ministerhold.

via Listen To News