Medie: Kronebil kørte 150 km/t på Storebæltsbroen
Prinsesse Marie var tilsyneladende på vej hjem fra et besøg ved DM i madkundskab på Kold College i Odense. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)
En anonym bilist har filmet Krone 11 køre over Storebæltsbroen med en hastighed langt over de tilladte 110 km/t. Prinsesse Marie sad angiveligt i bilen.

Det er ikke prinsesse Marie, der træder på speederen i den royale Audi Krone 11. Det gør chaufføren. Og det er heller ikke hende, der træder på bremsen og sætter farten ned. Hun er bare passageren.

Om hun reelt var om bord i Krone 11, da bilen fløj hen over Storebæltsbroen tirsdag eftermiddag, vides ikke med sikkerhed. Men en anonym bilist siger, at han havde øjenkontakt med hende.

Den anonyme bilist har tippet Ekstra Bladet med en video, som viser, at Krone 11 over Storebæltsbroen når op på en fart af 150 km/t.

- Kronebilen kom blæsende forbi. Jeg vil vurdere, at den i hvert fald kørte mellem 150 og 160 km/t - i nogen perioder var den over 160. Det var fuldstændig uforsvarligt, siger bilisten til Ekstra Bladet.

Bilisten ønsker at være anonym, fordi han selv trykkede sin bil op på 150 km/t for at videofilme Krone 11's flugt over broen.

Bilisten fortæller desuden, at han havde øjenkontakt med prinsesse Marie, og at han signalerede, at de skulle sænke farten.

Kongehuset siger til Ekstra Bladet, at kongehusets chauffører skal overholde færdselsloven.

- Og der lægges vægt på god trafikkultur som en del af den ønskede adfærd, som ansat i Kongehuset. Konkrete hændelser håndteres internt, udtaler kongehusets kommunikationsafdeling til Ekstra Bladet.