Medie: Dronning Margrethe begraves ikke alene
Der er fundet mindst 40 grave i det kapel, hvor dronnings Margrethes sarkofag skal stå i Roskilde Domkirke. Foto: Ritzau og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Tre af Christians 4.'s børn ligger begravet i det kapel i Roskilde Domkirke, hvor dronning Margrethe skal ligge efter sin død.

Det er tys-tys hvad der sker, når dronning Margrethe en dag dør. Kongehuset vil intet sige om planerne, men nu kommer ugebladet Se og Hør med en afsløring.

Som bekendt ville prins Henrik ikke begraves sammen med sin hustru i det omkring 30 millioner kroner dyre sarkofag, som er under konstruktion i Roskilde Domkirke. Han blev i stedet sat i jorden i Fredensborg Slotshave.

Men ifølge ugebladet bør sarkofagen stå klar til dronning Margrethes 78 års fødselsdag 16. april, og selv om prins Henrik valgte den eksklusive sarkofag fra, så kommer dronningen ikke til at ligge alene i Skt. Birgittas Kapel.

Her blev der nemlig i 2013 fundet mindst 40 grave. Blandt andet fandt man i en krypt skeletterne af tre af Christian 4.'s børn, som døde mens kongen fortsat var i live. Skeletterne ligger i et særligt rum i Skt. Birgittas Kapel.

Det er dog usikkert om hemmelighedskræmmeriet om sarkofagen opløses til dronningens fødselsdag. Se og Hør skriver, at der bygges en kasse omkring sarkofagen, så hverken ansatte eller gæster i Roskilde Domkirke kan se værket, som kunstneren Bjørn Nørgaard har arbejdet med siden 2009.