Magnussen starter som nummer 11 i Monaco

Kevin Magnussen skuffede i kvalifikationen, men profiterer af straf til to konkurrenter.
Kevin Magnussen nåede frem til anden kvalifikationsrunde i Monaco.
Kevin Magnussen nåede frem til anden kvalifikationsrunde i Monaco. Foto: Andrej Isakovic/AFP

Formel 1-køreren Kevin Magnussen (Haas) kunne ikke følge op på de gode takter fra træninger i Monaco, da der lørdag eftermiddag blev kørt kvalifikation.

Danskeren måtte nøjes med 13.-bedste tid, men en straf til to konkurrenter gør, at Magnussen får en spiselig startposition som nummer 11 i søndagens grandprix.

Her vil man se to Ferrari-biler i forreste række. Kimi Räikkönen overraskede og kan se frem til sin første pole position i næsten ni år. Teamkollega Sebastian Vettel starter i anden position.

I næste række følger Valtteri Bottas (Mercedes) og Max Verstappen (Red Bull).

Kvalifikationen blev en stor skuffelse for den tredobbelte verdensmester Lewis Hamilton, der havde problemer med sin Mercedes og satte 14.-bedste tid.

Netop Hamilton var årsagen til, at Magnussens sidste omgang i Q2 blev for dårlig.

Hamiltons langsomme kørsel bremsede danskeren, der i et interview med TV3+ selv vurderede, at det kostede ham en kvalifikation til Q3.

I de to sidste træninger op til kvalifikationen var Magnussen sluttet som nummer ni, og i alle weekendens træninger var han sluttet foran holdkammerat Romain Grosjean.

Modsat Magnussen formåede franskmanden dog at klare sig videre til den afsluttende kvalifikationsrunde, og han kommer til at starte som nummer otte søndag.

Grosjean kommer dog modsat Magnussen ikke til at profitere af, at begge McLaren-racere har fået en placeringsstraf.

Jenson Button blev nummer ni i kvalifikationen, men starter sidst, fordi hans team måtte udskifte nogle komponenter i hans motor.

Den anden McLaren-mand, Stoffel Vandoorne, slæber rundt på en straf på tre startplaceringer fra grandprixet i Barcelona. Dermed dumper han fra nummer 10 til nummer 13.

Kvalifikationen er særligt vigtig på den ikoniske bybane i fyrstedømmet. Det skyldes, at banen kun levner ganske få muligheder for at lave overhalinger under selve grandprixet.

Magnussens bedste resultat i Monaco er en tiendeplads i grandprixet i 2014. Dengang kørte han for McLaren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.