Mænd ingen adgang: Kvindesvømning hitter i hovedstaden
Kvindeholdene har en bred målgruppe, men de er især populære hos ikke etniske danske kvinder, siger Lars Sørensen til DR P4 København. Arkivfoto: Iris

Hvis brystsvømningen skal finpudses eller de gamle svømmetag lige skal genopfriskes, så foretrækker mange kvinder at gøre det på svømmehold, som kun består af kvinder.

Flere svømmeklubber i hovedstadsområdet oplever nemlig en stigende interesse fra kvinder, der gerne vil lære at svømme på hold kun for kvinder. Det skriver DR P4 København.

Svømmehold kun for kvinder er tidligere blevet diskuteret voldsomt i Aarhus, hvor politikerne har forbudt kvindehold i Gellerup Svømmehal. Men i Hovedstadens Svømmeklub er kvindeholdene nu så populære, at der ikke er plads til alle:

- Vi oplever en stigende interesse, og vi har sågar venteliste på nogle af vores kvindehold, siger klubdirektør Lars Sørensen til DR P4 København.

Bred målgruppe

Kvindeholdene har en bred målgruppe, men de er især populære hos ikke etniske danske kvinder, siger Lars Sørensen til DR P4 København.

Det samme oplever de i Gladsaxe og Bagsværd svømmehaller, siger områdeleder Kim Abildgaard:

- Det kan være indvandrerkvinder, som har et kulturelt behov for at bade uden tilstedeværelse af mænd, siger han til DR P4 København.

Men Kim Abildgaard understreger, at der også kan være mange andre grunde til, at kvindeholdene er populære.

- Det kan være kvinder, som har gennemgået en operation, eller meget kraftige kvinder, som ikke ønsker at bade, hvor der er mænd tilstede. Men det kan også være kvinder, som bare er meget blufærdige, siger han til DR P4 København.

I Albertslund og Brøndby oplever de også, at kvinderne i højere grad efterspørger kvindehold, og i Helsingør Svømmeklub er der oprettet venteliste, skriver DR P4 København.