Ryanair-boss roser Løkke: Sparer på skatteborgernes penge
Ryanair-topchef Michael O'Leary (til venstre) har kun ros til overs for Lars Løkke Rasmussens flyveture med Ryanair. O'Leary mener, at statsministeren tager hensyn til, at han flyver på skatteborgernes regning.  Foto: Iver Houmark Andersen.
Topchefen for Ryanair, Michael O'Leary, i København: Lars Løkke Rasmussen gør det rigtige ved at flyve med Ryanair og spare på skatteborgernes penge.

Topchef Michael O'Leary fra Ryanair roser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at flyve med Ryanair flere gange i den forgangne uge. 

- Jeres statsminister skal roses for ikke at bruge skatteborgernes penge på at flyve med dyre selskaber, sagde Michael O'Leary på et pressemøde her i eftermiddag. 

I den forgangne uge fløj Lars Løkke Rasmussen både i privat ærinde og i arbejdsmedfør flere gange med Ryanair til og fra Malaga.

Det har fået fagbevægelsen og en del politikere op i det røde felt. De mener, at timingen for statsministerens flyveture med det udskældte lavprisselskab er særdeles dårlig. 

Lige nu er fagbevægelsen i gang med at forhandle vigtige aftaler hjem med regeringen og arbejdsgiverne blandt andet om integration af flygtninge. De såkaldte treparts-forhandlinger.

Før forhandlingerne har Lars Løkke Rasmussen rost den danske model for arbejdsmarkedet. Men netop den danske model bliver kraftigt afvist af Ryanair, og ved pressemødet her i eftermiddag kaldte Ryanair-chefen den danske model for uduelig.

Mere ros til Løkke

Michael O'Leary benyttede også sit besøg i København til endnu en gang at fortælle om problemer hos konkurrenten SAS. Og han kom også med en hentydning til, at SAS er delvist statsejet. 

- Jeres statsminister er hverken den første eller sidste, som flyver med Ryanair i stedet for at flyve med de nationalt ejede, dyrere selskaber. Det skal han roses for, sagde Michael O'Leary, og fortsatte:

- Mange andre politikere flyver med os, men det er ikke alle, som fortæller om det.