Løkke i nyt udfald mod chefredaktør: Deres løgnhistorie gentages!
Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen (tv) og statsminister Lars Løkke Rasmussen er fortsat uenige om sandheden i artikel. Foto: Mads Claus Rasmussen og Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen afviser kritik fra statsministeren. Lars Løkke Rasmussen svarer igen på Twitter.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, ligger fortsat i krig om ret og vrang i en historie som formiddagsavisen bragte på forsiden i sidste uge.

Ekstra Bladet skrev, at statsministeren havde deltaget i et møde med sin hustru, Sólrun Løkke Rasmussens arbejdsgiver. Et møde som ifølge Ekstra Bladet endte med en fyring af statsministerfruen.

Statsminsterens efterfølgende ageren på Twitter er blevet kritiseret fra flere sider. Blandt andre sagde den tidligere spindoktor og politiske kommentator på TV 2 News, Peter Mogensen, til BT, at det var "under niveau for en statsminister".

En kritik som også Lars Løkke Rasmussens tidligere rådgiver, Søs Marie Serup, bakker op om. Hun har blandt andet til Berlingske udtalt, at man ikke kan "befri sig fra at tænke sætningen: 'Så stop dog den mand'. Det er jo ikke et passende niveau som statsminister".

Poul Madsen har desuden været ude og fortælle, at Lars Løkke Rasmussen "bombarderede" ham med beskeder om natten og krævede avisen stoppet.

Det fik Poul Madsen i en leder til at skrive: "Denne sag viser igen, at kun Løkke tror, der kan skelnes mellem Privat-Lars og Arbejds-Lars. Der findes kun én Lars Løkke Rasmussen, og han har igen udvist ufattelig dårlig dømmekraft".

Poul Madsen afviser kritik

Søndag nåede sagen TV 2 News-programmet "Presselogen" - og her kiggede statsministeren med, da Poul Madsen mødte kritik for, at han ikke kunne fremvise dokumentation for, at Løkkes hustru skulle være blevet fyret. Men det afviste han som nødvendigt:

"Hvis Løkke mener, at vi har skrevet noget forkert, så synes jeg, at han skal gå til Pressenævnet. Så kan han klage over den her historie. Jeg synes, han skal anlægge en sag mod Ekstra Bladet, så skal det nok komme frem".

I et efterfølgende tweet kaldte statsministeren Ekstra Bladets artikel en "løgnehistorie", og tilføjede: "Og så skal jeg gendrive det. Mærkelig form for omvendt bevisbyrde".

Poul Madsen afviser, at det er en "løgnehistorie", og sagde ifølge TV 2 i "Presselogen": "Jeg kommer ikke til at gøre mere. Jeg kommer ikke til at rette på forsiden af Ekstra Bladet. For den historie vi har fortalt er den rigtige".