Lise Nørgaard: Jeg blev befamlet bagi af "skidefuld" ambassadør
Lise Nørgaard ses her i slutningen af september ved afsløring af en bronzebuste af hende selv på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/arkiv
For lidt mere end 50 år siden kneb den amerikanske ambassadør Lise Nørgaard bag i.

#metoo kunne Matador-moderen Lise Nørgaard fortælle til stor morskab for publikum og værten Cecilie Frøkjær ved TV 2's årskavalkadeshow "De Største Øjeblikke".

100-årige Lise Nørgaard fortalte om engang hun og hendes mand var til middag på Marienborg hos daværende statsminister Jens Otto Krag og hans hustru, skuespilleren Helle Virkner.

Her var den daværende amerikanske ambassadør også inviteret.

- Han ankom i en meget løftet stemning. Rent ud sagt var han skidefuld. Og han gik straks i gang med at lave skandaler af enhver art. Det var han ikke uvant med, for det havde han gjort flere gange.

- Der kneb han mig i enden. Jeg vendte mig bare om og sagde "Never do that again" og så truende på ham, sagde Lise Nørgaard og høstede latter og klapsalver.

Hun var ikke den eneste i selskabet som blev befamlet af den fulde ambassadør. Også Den Kongelige Ballets daværende primaballerina, Kirsten Simone, fangede ambassadørens interesse. Hun blev nevet i låret.

Lise Nørgaard fyldte 100 år 14. juni og har gennem sin karriere som journalist og, måske ikke mindst, som forfatter, deltaget i kampen for lige rettigheder for kvinder.