Ledige lærere får job på dagpenge
Arbejdsløse lærere bliver i stigende grad ansat i løntilskudsjob. Kommuner siger, de er magtesløse på grund af øgede krav. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
På to år er der kommet fem gange så mange lærere i løntilskudsjob. Vi bruger de muligheder, vi har, siger skolechef

Flere kommuner er i fuld gang med at fylde deres lærerstillinger med ledige i løntilskud.

Nye tal fra Danmarks Lærerforening viser, at der i april måned var 226 løntilskudsstillinger som lærer. For to år siden var der under 50.

Fyrede lærere i blandt andet Silkeborg og Odder og nyuddannede lærere i Ikast-Brande får i disse dage tilbudt vikarjob på kommunens skoler, mens de fastansatte lærere sendes på efteruddannelse.

I Danmarks Lærerforening er man bekymret over udviklingen:

"Ansættelse i rene løntilskudsordninger på dagpenge bør kun anvendes i særlige tilfælde, hvor den ledige har et specielt behov for opkvalificering," siger næstformand Stig Andersen til fagbladet Folkeskolen.

I foreningen er de kommet i tvivl om, hvilken holdning de skal have til løntilskudsjob. Derfor diskuterer hovedbestyrelsen emnet i denne uge.

Målet med løntilskudsordningen er at styrke de arbejdsløses faglige kompetencer for at de kan få job. Men kommunerne har også andre hensyn i øjeblikket:

"Vi bruger de muligheder, der er for os i en svær situation, hvor vi er ved at reducere antallet af lærerstillinger og samtidig skal rumme flere elever i klasserne," siger skolechef i Silkeborg Kommune Huno Jensen.

Kilde: Danmarks Lærerforening