Laudrup jagter mesterskab i Qatar
Michael Laudrup under træningen, onsdag d. 28. januar 2015 i Lekhwiya Sports Club i Duhail, 20 kilometer uden for storbyen Doha i Qatar. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO
Michael Laudrup har store ambitioner i denne sæson for Lekhwiya, hvor han blev ansat som cheftræner i sommer.

Legende let ser det ud, når cheftræner Michael Laudrup dribler rundt og jonglerer med en bold inden onsdagens træning i fodboldklubben Lekhwiya fra Qatar.

Og det er heller ikke svært at lære fra sig, fortæller Laudrup, som har taget værktøjerne med fra sin tid i blandt andet Brøndby, Swansea, Getafe og Mallorca.

- Fodbold er jo universelt. Det er de samme ting, man træner, uanset om man er i Premier League, La Liga, Superligaen i Danmark eller her.

- Det er mennesker, du har med at gøre. Det er fodboldspillere i alle aldre, forskellige nationaliteter og kulturer. De skal behandles lidt på forskellige måder, men der er ikke noget nyt under solen der, siger Laudrup.

Chico Flores er den største stjerne i Lekhwiya, som Laudrup tidligere har arbejdet sammen i Swansea. Den spanske forsvarsspiller har været med til at føre klubben til tops i denne sæson.

- Der er 26 kampe hernede i ligaen, og efter de første 15 ligger vi på en delt førsteplads med 36 point.

- Det må vel siges at være fornemt, 36 point ud af 45. Jeg tror aldrig, at klubben har haft så mange point på det tidspunkt, siger Laudrup.

Lekhwiya er med i den asiatiske udgave af Champions League og kæmper med om mesterskabet i den hjemlige liga sammen med en anden rivaliserende klub.

- Der er ligesom tre store hold og så tre lige under. Vi er to klubber, som ligger i toppen, og vi er begge 11 point foran nummer tre.

- Så det bliver nok et parløb mellem os to i de sidste 11 kampe i turneringen. Og så starter gruppespillet i Champions League, hvor vi er direkte med. Og så har vi to pokalturneringer.

- Vi starter 6. februar og spiller indtil slutningen af maj, så det bliver et meget presset program, for der er også 10 dages landskampspause i slutningen af marts.

- Så det bliver med kampe hver tredje-fjerde dag i de kommende fire måneder, så det bliver intenst, forklarer Laudrup.

- Målsætningen er at genvinde mesterskabet og prøve at gøre det bedre i Champions League, end klubben gjorde sidste år, hvor man røg ud i gruppespillet.

- Vi skal vinde en titel - enten mesterskabet eller Emir Cuppen - pokalturneringen i emirens navn - og så at gå videre fra Champions Leagues gruppespil, lyder ambitionen.

/ritzau/