Lars Ulrich får ridderkors af dronningen
Metallica-trommeslageren Lars Ulrich har fået tildelt ridderkorset.

Den danske trommeslager Lars Ulrich, der i mange år har haft succes i store dele af verden som en del af metalbandet Metallica, er blevet tildelt ridderkorset.

Det skriver kongehuset i en meddelelse tirsdag.

Den 53-årige musiker blev hædret med ridderkorset af Dannebrogordenen allerede den 26. maj, fremgår det.

Lars Ulrich kommer dermed i fornemt selskab, da han følger i fodsporene på danske kendisser som eventyreren og sømanden Troels Kløvedal, filminstruktøren Thomas Vinterberg, sangeren Anne Linnet samt skuespillerne Sofie Gråbøl og Ghita Nørby, der alle tidligere har modtaget ridderkorset.

Trommeslageren, der til daglig bor i San Francisco i USA, dannede i 1981 sammen med James Hetfield metalbandet Metallica, der siden blev kendt for hits som "Nothing Else Matters" og "Enter Sandman".

I maj i år blev bandet hyldet med prisen for årets bedste rockalbum ved den prestigefulde musikprisuddeling Billboard Music Awards, der fandt sted i den amerikanske spilleby Las Vegas.

Metallica, med Lars Ulrich bag trommerne, har spillet flere koncerter i Danmark, og den 27. marts næste år optræder metalbandet igen på dansk jord, når det gæster Jyske Bank Boxen.

Koncerten sker som et led i "Worldwired"-turnéen, der fortsætter i Europa frem mod efteråret 2018.

/ritzau/