Læserne forsvarer Joachim B.: Vi havde gjort det samme

Joachim B. Olsen siger bare, hvad vi andre tænker, lyder det fra flere læsere oven på politikerens lussing-udtalelse.
Det sker ikke ofte - men i dag skete det: Læserne forsvarer Joachim B. Olsen.
Det sker ikke ofte - men i dag skete det: Læserne forsvarer Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix / arkiv

Normalt er Avisen.dk's læsere meget uenige med Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen.

Men politikerens udmelding om, at det er i orden at uddele et par flade, hvis man tager tyve eller hærværksmænd på fersk gerning, har delt læserne - og flere tilkendegiver på Facebook, at de selv ville tænke det samme, hvis nogen smadrede deres postkasse og billygter.

"Ville I bare byde hærværksmanden på kransekage?"

- Det er meget sjældent, jeg sympatiserer med Joachim B. Olsens udtalelser og udfald mod personflokke, der har en anden mening end han selv, men hér sympatiserer jeg med hans tanker, skriver Poul for eksempel.

- Hold da op altså.. Hvor mange af jer, der sidder her og HYLER op, ville bare stå og smile til dem, der smadrede jeres billygter, og sprængte JERES postkasse..? Ville i bare sige fy, og give dem et stykke kransekage og råbe GODT NYTÅR..? DET tror jeg simpelt hen ikke på. JEG havde ihvertfald sørget for at de "faldt" og slog sig rigtig godt og grundigt, inden der blev meldt noget som helst til politiet. Ved godt at Joachim B. Olsen normalt er en klaphat, men lige her tror jeg ikke, han skiller sig ud fra flertallet... skriver Ken.

"Normalt er jeg uenig med ham, men..."

Maja er enig:

- Manden siger bare, hvad de fleste af os ville sige i samme situation! Derudover er det noget forbandet svineri at gå direkte efter en politiker eller dennes private grund, ting, etc. Jeg håber, de der foretager sådanne handlinger, får deres velfortjente straf! skriver hun.

- Helt enig med Joachim B. Olsen her, ikke så tit jeg er det... Mange ting i hverdagen kunne klares uden domstole, advokater og politi, faktisk forværrer alt det rettergang blot vores samfund, det er opfundet af systemet for systemets skyld, intet andet, mener Brian.

- Nu har jeg ellers ikke noget til overs for Joachim B. Olsen, og jeg går ikke ind for selvtægt, men det kan da godt være, at de lømler havde mere respekt for et par flade end en politianmeldelse, skriver Lotte.

"Han føler sig hævet over loven"

Andre mener dog, at det er helt uacceptabelt, at en politiker forsvarer selvtægt, selvom loven forbyder det.

- Det er ikke ok, at nogle ødelægger Joachim B. Olsens ting (...) men selvtægt er heller ikke ok. Der er dog to ting, der virkelig skræmmer mig: At en politiker, som er med til at styre vores land, mener at loven er ligegyldig her, er virkelig skræmmende. Men endnu mere: Han snakker om, hvor skræmte hans børn var eller kunne blive ved at folk skød krudt af der. Tror han, de ville blive mere eller mindre skræmte ved, at far gik ud for at slås? skriver Jesper.

- Hærværk er aldrig acceptabelt. Det forstår de fleste. Selvtægt er aldrig acceptabelt. I et demokrati, hvor vi har domstole til at uddele straffe, har ingen ret til at begå selvtægt.
En folkevalgt, der ikke fatter, at den slags tanker skal holdes for sig selv, er ikke sin position værdig. Individet Joachim B. Olsen har igennem tiden igen og igen vist os alle, hvad han er gjort af. Han føler sig ganske enkelt hævet over resten af befolkningen, som han kun ser ned på, skriver Britta.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.