Læserne: Snup en tudekiks, Joachim B.
Joachim B. Olsen må finde sig i grimme kommentarer - han provokerer nemlig selv, mener et flertal af læserne. Foto: Scanpix / arkiv
Politikere, som provokerer, må også finde sig i at blive svinet til på Facebook, mener læserne.

Hvis man fører sig frem med kontroversielle og provokerende holdninger, må man også tage de grimme kommentarer, der følger med.

Det mener næsten tre fjerdedele af de læsere, som har givet deres mening til kende i vores afstemning.

Et flertal af danskerne mener ellers generelt, at tonen mod politikere og debattører på sociale medier er for hård.

Men når det gælder for eksempel Joachim B. Olsen, som ofte er skydeskive for grimme gloser, er der ikke meget sympati at hente hos læserne. Den liberale politiker taler nemlig selv nedladende om syge og ledige, gør flere af Avisen.dk's læsere opmærksom på - også selvom han måske pakker det pænere ind.

"Han ser åbenlyst ned på andre"

- Kære Joachim, der er grænser for hvor mange kinder folk har, og hvor meget de vil finde sig i, fra en "mand" der helt åbenlyst ser ned på dem, og som gør alt hvad der står i hans magt for at deres økonomiske forhold skal forringes. Behandl folk med respekt, så kan det være at det samme falder din vej, skriver Ulla for eksempel.

- Så var det måske på tide han selv stoppede med at snakke så grimt om andre! Han påstår hårdnakket at han ikke taler ned om andre mennesker, men man læser dagligt negative udtalelser om folk der er nedslidt og syge, og ikke kan mere - fra ham! Manden påstår at dødeligt syge bare skal tage sig sammen og få et arbejde, så er der ikke noget problem mere, skriver Kirsten.

I alt har over 450 læsere deltaget i afstemningen. 73 procent svarer, at politikere med markante holdninger må acceptere at få knubs, når de selv provokerer, mens 26 procent svarer nej. To procent har svaret "ved ikke".