Krigsfly styrtet ned i syrisk provins
Det franske nyhedsbureau AFP citerer talsmænd fra overvågningsgruppen for, at flyet er blevet skudt ned af Islamisk Stat. Arkivfoto. Foto: Hussein Malla/AP
Et militært fly er skudt ned eller styrtet ned i syrisk område, der kontrolleres af Islamisk Stat (IS).

Et jordansk krigsfly er skudt ned i den syriske provins Raqqa i et område, der kontrolleres af militante fra Islamisk Stat (IS), og piloten er taget til fange af de militante islamister.

- Under en mission onsdag morgen, som adskillige fly fra det jordanske luftvåben gennemførte mod skjulesteder for IS-terrororganisationen i Raqqa-regionen, styrtede et af flyene, og piloten blev taget som gidsel, siger en højtstående jordansk officer til nyhedsbureauet Petra.

- Jordan holder gruppen (IS) og dens tilhængere ansvarlige for pilotens sikkerhed og for hans liv, hedder det i en officiel erklæring fra hæren.

Det var det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som først kom med meldingen om, at et fly var skudt ned af IS.

Adskillige fotografier er blevet offentliggjort af flyet - deriblandt et af piloten, som kun er iført en hvid skjorte. Han bliver båret af fire mænd. Et andet foto viser piloten omringet af over en halv snes mænd.

Jihadisterne hævder, at de skød flyet ned med et varmesøgende missil.

Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Jordan og Bahrain indgår i den koalition af lande anført af USA, er bekæmper IS fra luften.

Australien, Belgien, Storbritannien, Canada, Danmark, Frankrig og Holland deltager i angrebene, men kun i Irak.

En ny rapport fra Amnesty International om Islamisk Stats fremrykning i sommer beskriver blandt andet, hvordan piger ned til 12 år er blevet taget som fanger af Islamisk Stat og brugt som sexslaver.

Det er Amnesty Internationals researcher i Syrien og Irak, Donatella Rovera, der har talt med kvinderne.

- Hundredvis af yezidiske kvinders og pigers liv er blevet splintret af de forfærdelige seksuelle krænkelser og det seksuelle slaveri, de har oplevet i IS-fangenskab, siger hun.

/ritzau/Reuters