Kommune erkender fejl i Esbjerg-sag
Sagen mod en 41-årig mand tiltalt for seksuelle overgreb i Esbjerg får nu kommunen til at erkende dårlig sagsbehandling. Foto: Colourbox
I forbindelse med den 41-årige mand fra Esbjerg, som er tiltalt for seksuelt misbrug af ti børn, erkender kommunen dårlig sagsbehandling.

Generel for dårlig behandling af sager.

Sådan erkender Hans Erik Møller, formand for børne- og familieudvalget i Esbjerg Kommune, i forbindelse med Esbjerg-sagen til DR Syd.

En 41-årig mand er tiltalt for seksuelt misbrug af ti børn samt trusler om vold. I en redegørelse til socialministeren skriver kommunen, at sagsbehandlingen ikke var god nok indtil 2009.

"Hvis vi var tilfredse helt generelt med vores sagsbehandling i familieafdelingen i 2008 og 2009, så havde jeg ikke fået bevilget penge i de kommunale budgetter. Det lykkedes os faktisk at få to gange to teams, der skulle sikre, at vores familieafdeling kom på fode igen. Vi erkender, at det ikke gik godt i vores familieafdeling, men det gør det i dag," siger Hans Erik Møller til DR Syd.

Han mener dog ikke, at der var klare alarmklokker.

"Der er ikke nogen steder, som jeg ser det, når jeg kigger tilbage, at alarmklokkerne kunne have ringet, uanset hvad. Det er faktisk helt almindelig sagsbehandling, der ikke har været godt nok," siger Hans Erik Møller til DR Syd.

En klasselærer og flere af børnene har ellers givet kommunen oplysninger om overgrebene og den tiltalte. Den 41-årige får sin dom på mandag ved retten i Esbjerg.

Kilde: DR Syd