Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Kommune vinder Digitaliseringsprisen 2019
PRM / Københavns Kommune vinder Digitaliseringsprisen 2019
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I Københavns Kommune er de digitale kolleger - softwarerobotterne - og den bagvedliggende RPA-teknologi for alvor blevet en del af hverdagen. Robotterne løser for eksempel sager vedrørende aktindsigter og journalisering.

Kommunens såkaldte RPA-platform har netop vundet en af årets digitaliseringspriser - Implementeringsprisen - på konferencen Offentlig Digitalisering 2019. Det er en pris, som Københavns overborgmester er særligt glad for:

"Kun ved at blive dygtigere teknologisk kan vi begrænse vores administrative omkostninger og af den vej frigøre midler til kernevelfærd", siger overborgmester Frank Jensen (S) og fortsætter:

"Det her er kun begyndelsen - vi har som Danmarks største arbejdsplads store digitale ambitioner. Det gør mig stolt og glad, at vi har fået denne pris for vores arbejde med at sikre lavere administrative omkostninger ved hjælp af ny teknologi".

Softwarerobotterne har foreløbigt løst mere end 250.000 sager og skabt effektiviseringer for mere end 16 mio. kr. i Danmarks største kommune.

Den succes skyldes først og fremmest, at Københavns Kommune har det offentlige Danmarks største RPA-platform; infrastruktur, metoder, standarder og governance, som gør det muligt at implementere softwarerobotterne.

"Med vores RPA-platform har vi flyttet teknologien fra enkeltstående softwarerobotter til løsninger i stor skala, hvor kommunens syv forvaltninger nemt og hurtigt kan indsætte softwarerobotter, som kan effektivisere vores arbejde og frigøre timer hos vores medarbejdere", fortæller direktør Stig Lundbech fra Københavns Kommunes Koncern IT, som står bag RPA-platformen.

Implementeringen af RPA-platformen har gjort Københavns Kommune til den offentlige organisation, der har realiseret flest effektiviseringsgevinster i form af højere datakvalitet, frigivet tid og reducerede omkostninger.

Fakta om Digitaliseringsprisen

  • RPA står for Robotic Process Automation
  • Digitaliseringsprisen er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, DJØF, Dansk IT, Rambøll, Charlie Tango og KMD.
  • Digitaliseringsprisen øger opmærksomheden på succesfulde og værdiskabende Digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor. Ved at præmiere konkrete projekter belønner prisen foregangseksempler, der gavner samfund og borgere, eksempler som inspirerer andre til nye visioner og initiativer.
  • Digitaliseringsprisen er blevet uddelt hvert år siden 2004 på konferencen Offentlig Digitalisering.
  • Implementeringsprisen gives til en offentlig institution eller myndighed som har gennemført et vellykket digitaliseringsprojekt med udgangspunkt i en veldokumenteret gevinstrealiseringsplan hvor relevante kvalitative omkostninger/gevinster er medtænkt, og hvor de berørte medarbejdere, borgere eller virksomheder i vidt omfang er blevet hørt og inddraget. Der lægges desuden vægt på at effekter og gevinster er målt og dokumenteret, at projektets "produkter" er i drift og at der er sket en vellykket overdragelse fra projektet til organisationen.
  • Dommerpanelet sammensættes af personer med indsigt i forvaltning og digitalisering. Rambøll Management Consulting forestår behandling og indstilling af ansøgere. I dette års dommerpanel sidder Tomas Therkildsen fra DJØF (formand), Sune Knudsen fra Dansk Design Center, Peter Stensgaard Mørch fra Københavns Kommune, Dorte Stigaard fra Aalborg Universitet, Andreas Berggreen fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen samt Lisbeth Knudsen fra Mandag Morgen.

Yderligere oplysninger

Pernille Mølgaard Toft, Koncernkommunikation, Økonomiforvaltningen på tlf. 2277 0050 eller mail e21e@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: