Blogindlæg Borgmester: København skal være centrum for fremtidens bæredygtige virksomheder

Niko Grünfeld er kultur- og fritidsborgmester i København. Han er medstifter af Alternativet og Altivisten. Niko er i øvrigt iværksætter på tiende år og arbejder med ledelsesrådgivning, coaching, konfliktmægling og undervisning i erhvervslivet samt den offentlige sektor.

KØBENHAVN ER både en by for kultur, erhverv og de mennesker, der gør byen til netop det, den er. Derfor skal vi fremover satse meget mere på bæredygtige virksomheder.

Forleden uddelte jeg Københavns Erhvervspris til virksomheden Copenhagen Bicycles. En virksomhed, der står bag initiativer, som gør cyklen til det oplagte transportmiddel for både borgere, virksomheder og turister. Og dermed en virksomhed, der går forrest, når det gælder bæredygtig turisme i København.

Den slags virksomheder skal vi gerne have mange flere af. Virksomheder, der arbejder med FN’s Verdensmål. Som har fokus på livskvalitet og kultur. Som hjælper os med at løse byens udfordringer. Og som arbejder målrettet på tværs af byen og forskellige sektorer.

SAGEN ER DEN, at vi bliver flere og flere københavnere. Og at trængslen i både trafik og tætheden af mennesker giver os nye udfordringer og nye muligheder.

Vi har brug for virksomheder bestående af krøllede hjerner. Virksomheder, der skaber miljøvenlige arbejdspladser. Og arbejdspladser, der skaber meningsfulde jobs for de mennesker, der besætter dem.

Derfor har vi brug for flere bæredygtige virksomheder: Miljømæssigt såvel som socialt.

Vi har en markant styrkeposition inden for kreative erhverv og turisme i København. Men det udnytter vi slet ikke godt nok. Faktisk er det de kreative kompetencer, der er med at skabe fremtidens bæredygtige løsninger.

FAKTA ER, at hver 5. arbejdsplads i hovedstaden findes inden for turisme og kreative erhverv. Og det skal vi dyrke langt mere, end vi gør i dag.

København skal ganske enkelt være centrum for fremtidens bæredygtige virksomheder. Derfor skal vi i høj grad fokusere på særligt de iværksættere, der arbejder med social og miljømæssig bæredygtighed.

For nylig blev Task Force for bedre erhvervsliv i København offentliggjort, og den kom med en række anbefalinger til at forbedre vilkårene for det københavnske erhvervsliv.

Her mener jeg dog, at der med fordel kunne være endnu mere fokus på bæredygtighed. Vi skal simpelthen have meget mere bæredygtigt iværksætteri i København. Det er nemlig både til gavn for hovedstaden socialt, miljømæssigt og økonomisk.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News