Kendt tv-par får bøde for klamt køkken
Svend Brodersen siger, at de ikke tog det alvorligt, da Gram Slot i januar fik et påbud om at gøre rent i slottets restaurationskøkken. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv) og Fødevarekontrollen
Der skal gøres hovedrent i Gram Slots restaurationskøkken, vurderer Fødevarekontrollen efter et besøg som udløste den sureste smiley, der kan uddeles.

Mug, nullermænd, spindelvæv og fliser belagt med gammelt skidt samt et gulv med mugne madrester.

Det er bare nogle af de notater Fødevarekontrollens folk tog, da de i sidste uge foretog kontrolbesøg på Gram Slot i Sønderjylland, skriver Ekstra Bladet.

I rapporten står der også, at "køkkenet generelt trænger til en hovedrengøring". Summen er den sureste smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Det er det kendte godsejer-par Sanne og Svend Brodersen fra tv-serien "Godsejerne" på DR, som ejer godset og blandt andet driver en café, har en gårdbutik og laver weekend ophold, fester og afholder konferencer på stedet.

Ingen søforklaringer

Sanne og Svend Brodersen havde allerede sidst i januar fået besked om at gøre rent i køkkenet, og siger i Fødevarekontrollens rapport, at der var påbegyndt rengøring, "men at det ikke er fuldendt pga sygdom og manglende tid".

Til Ekstra Bladet siger Svend Brodersen, at det er helt uacceptabelt:

- Jeg tager det fulde ansvar. Vi vil have styr på tingene, men jeg har ingen søforklaringer, der kan forklare, hvordan det kunne ske. Det er ikke godt nok.

Han erkender overfor avisen, at de undlod at rette op på tingene efter advarslen i januar:

- Vi skulle have taget det alvorligt. Det gjorde vi ikke. Sket er sket, og det kommer ikke til at ske igen, siger Svend Brodersen.